0

Gotowana kukurydza z dodatkiem masła

Składniki:

  • 3 kolby kukurydzy
  • 2 ½ łyżki masła
  • 1 ½ łyżeczki cukru
  • 2 szczypty soli

Gotowana kukurydza z dodatkiem masła – Garnek NATUR 24 cm

Na zdjęciu: Garnek NATUR 24 cm
 

Jak przygotować kukurydzę z dodatkiem masła?

Kukurydzę oczyść z liści.

Wlej wodę do dużego garnka (wybierz taki, w którym kolby będą mogły swobodnie pływać) i zagotuj ją. Dodaj cukier (opcjonalnie) i wymieszaj.

Gotowana kukurydza z dodatkiem masła – Duży garnek SIMPLE 7.0l

Na zdjęciu: Duży garnek SIMPLE 7.0l
 

Następnie umieść w garnku wszystkie kolby i gotuj przez 10 minut (jeśli kolby są duże, mogą potrzebować dodatkowych kilku minut).

Po ugotowaniu wyjmij kukurydzę na talerz i osusz ręcznikiem papierowym.

Gotowana kukurydza z dodatkiem masła – Drewniana solniczka i młynek do pieprzu NATUR

Na zdjęciu: Drewniana solniczka i młynek do pieprzu NATUR
 

Podawaj gotowaną kukurydzę z dodatkiem masła (kawałki zimnego masła umieść na kolbach) oraz z odrobiną soli. Smacznego!

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2021

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności