0

Gotuj z Borowiczem

zobacz więcej
Przepis na wytrawne muffiny z kruszonką

Składniki: 250 g mąki pszennej 200 g gorgonzoli 1 duża twarda gruszka 1/2 łyżeczki sody oczysz...

zobacz więcej
Przepis na bigos świąteczny

Składniki: 0,7 kg karkówki wieprzowej 0,7 kg pręgi wołowej 300 g kruchej kiełbasy 200 g...

zobacz więcej
Przepis na aksamitne ciasto dyniowe

Składniki: 250 g mąki pszennej 400 g purée z dyni 200 g brązowego cukru 100 g białego c...

zobacz więcej
Przepis na szkocką zupę rybną

Składniki: 400 g wędzonego karmazyna (lub innej ryby) 2 filety z dorsza 2 ziemniaki 1 cebula

zobacz więcej
Przepis na krem z dyni z kurczakiem

Jesień niezaprzeczalnie kojarzy się ze smakiem dyni. Przygotuj z niej zdrową, smaczną i prostą zupę krem. Aby przyśpieszyć gotowanie, użyj szybkowa...

zobacz więcej
Przepis na kremowe risotto z borowikami

Przepis na ok. 3-4 porcje Składniki: 250 g świeżych borowików 30 g suszonych grzyb...

zobacz więcej
Przepis na sycylijskie arancini ze śląskim twistem

Składniki: 1 jajko 150 g boczku 1 ogórek kiszony 300 g ryżu arborio 100 ml p...

zobacz więcej
Przepis na zupę grzybową

Składniki: 0,5 kg świeżych grzybów (podgrzybek koźlarz lub prawdziwek) 2 litry bulionu warzywnego lub mięsneg...

zobacz więcej
Flaczki wołowe w rosole

Składniki: 2 kg świeżych flaków wołowych  3 l rosołu wołowego (szponder) 1 seler 3...

zobacz więcej
Sałatka ziemniaczana (kartoffelsalat) po bawarsku

Składniki: 1 kg ziemniaków 1 cebula 200 ml rosołu (lub bulionu warzywnego) 2 łyżki oliw...

zobacz więcej
Przepis na sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel)

Składniki: 400 g szynki cielęcej lub karczku 1-2 duże jajka min. 300 g klarowanego masła kilka...

zobacz więcej
Spaghetti z pesto pomidorowym z dodatkiem migdałów i anchovis

Składniki: 200 g blanszowanych migdałów 1 garść świeżej bazylii 200 g sera bursztyn/szafir...

zobacz więcej
Warzywne leczo z pieczonej papryki (zdrowe i kolorowe)

Składniki: 2 duże cukinie 0,5 główki czosnku 2 cebule 600 g kolorowych papryk

zobacz więcej
Przepis na placuszki bananowe

Składniki: 1 szklanka mąki orkiszowej 1 banan 400 ml jogurtu naturalnego 1 jajko 0,...

zobacz więcej
Przepis na stek wołowy z warzywami i sosem z zielonego pieprzu

Składniki: 2 x stek wołowy (najlepiej rostbef) cebula pietruszka marchewka szczypta...

zobacz więcej
Gołąbki w sosie pomidorowym

Składniki: 1 kapusta biała 500 g mięsa wieprzowego, np. łopatka 50 g ryżu 1 d...

zobacz więcej
Przepis na grillowaną golonkę w piwnej marynacie

Składniki: 4 golonki przednie górne (ok. 500 g szt.) 1 butelka piwa typu pils lub łagodny lager S&...

zobacz więcej
Przepis na bowla z łososiem i warzywami

Składniki: ryż do sushi 100 g wędzonego łososia awokado ogórek zielony...

zobacz więcej
Sałatka cypryjska z serem halloumi

Składniki na ok. 2 porcje: 1 ser halloumi Mieszanka sałat Główka czosnku  100 g ma...

zobacz więcej
Przepis na zupę cebulową a’la Adam w duchu zero waste

Składniki: 1,5 kg cebuli 200 g (kostka) masła 200 ml białego wina 1,5 l bulionu warzywnego + ł...

zobacz więcej
Przepis na śląskiego burgera – Hajer-Burger ze swojskimi chipsami

Składniki: 0,5 kg wołowiny rostbef lub antrykot (w całości) 1 cebula 2 łyżki sosu Worcester 3...

zobacz więcej
Przepis na jajka zapiekane ze szparagami i serem czyli smażonka po beskidzku 

Składniki: 4 jaja od kurki zielononóżki 20 g wędzonej słoniny lub tłustego boczku 6 zielonych szpa...

zobacz więcej
Przepis na szaszłyki z Madagaskaru (Masikita) 

Składniki na 4-5 porcji: Szaszłyki: 0,5 kg polędwicy wołowej  1 czerwona cebula...

zobacz więcej
Przepis na pieczone ziemniaki z piekarnika (tzw. hasselback)

Składniki: Ziemniaki Kiełbasa lub boczek Ser halloumi

zobacz więcej
Przepis na żur wielkanocny z pulpetami z białej kiełbasy

Składniki: 1,5 l bulionu warzywnego 750 ml zakwasu żytniego do żurku 300 g żeberek wędzonych g...

zobacz więcej
Łopatka wieprzowa w ziołach z szynką parmeńską

Składniki: 1 kg łopatki wieprzowej  świeża bazylia, mięta, pietruszka i szczypiorek (mały pęczek) 3...

zobacz więcej
Przepis na naleśniki wytrawne z szynką, serem i warzywami

Składniki na ciasto naleśnikowe (na około 8 naleśników): 1 szklanka mleka 3/4 szklanki wody gazowanej...

zobacz więcej
Domowa pizza z burakiem i kozim serem

Składniki na 2 pizze: Ciasto: 25 g świeżych drożdży 250 g mąki na pizzę 150 ml...

zobacz więcej
Przepis na spaghetti z pieczonymi pomidorami i papryką

Składniki: 200g makaronu 300 g pomidorków koktajlowych 1 pomidor malinowy 1 papryka cze...

zobacz więcej
Ajerkuchy – przepis na racuchy z jabłkami w wersji śląskiej

Ilość porcji: około 30 ajerkuchów, w zależności od wielkości plastrów jabłek.   

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2023

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności