Składniki:
- 200 g wędzonego łososia
- 1 jajko na twardo
- 3 łyżeczki słodkiej musztardy
- 2 łyżeczki majonezu
- 1 cebula dymka
- Świeża bagietka
- Szczypiorek
- Sól
- Pieprz ziołowy
Przygotowanie:
Obieramy cebulkę dymkę i szatkujemy ją.
Szczypiorek myjemy i drobno siekamy.
Jajko ugotowane na twardo obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.
Łososia blendujemy na miękką masę, następnie dodajemy pokrojone jajko, musztardę, majonez, cebulę oraz przyprawy.
Całości już nie blendujemy, ale mieszamy dokładnie łyżką.
Pasta łososiowa najlepiej smakuje ze świeżą bagietką, pokrojoną na małe kromeczki.
Kanapki przyozdabiamy szczyptą szczypiorku.
Wskazówka:
Do szybkiego poszatkowania cebulki i szczypiorku polecamy nóż kuchenny 8” Ambiente Black.