Patelnia głęboka z powłoką ceramiczną CONTRAST PROCOAT

Patelnia głęboka z powłoką ceramiczną  CONTRAST PROCOAT
Patelnia głęboka z powłoką ceramiczną  CONTRAST PROCOAT
Patelnia głęboka z powłoką ceramiczną  CONTRAST PROCOAT
Patelnia głęboka z powłoką ceramiczną  CONTRAST PROCOAT
Patelnia głęboka z powłoką ceramiczną  CONTRAST PROCOAT
Patelnia głęboka z powłoką ceramiczną  CONTRAST PROCOAT
Patelnia głęboka z powłoką ceramiczną  CONTRAST PROCOAT
Patelnia głęboka z powłoką ceramiczną  CONTRAST PROCOAT

Patelnia głęboka z powłoką ceramiczną CONTRAST PROCOAT


Czas wysyłki:
Natychmiast
Dostępność:

Duża ilość

Koszty dostawy:
Przelew: 19.99 zł
Pobranie: 24.99 zł

Powyżej 200 zł darmowa dostawa


Średnica
Ilość:

Cena
149.00 
Natychmiast

  • udostępnij:
 
 

Głęboka patelnia CONTRAST PROCOAT – naczynie do zadań specjalnych

Głęboka patelnia z powłoką ceramiczną Contrast Procoat daje możliwość duszenia i smażenia różnorodnych mięs, ryb i warzyw, dodawania sosów i tworzenia oryginalnych dań wieloskładnikowych. Doskonale sprawdzi się również w przygotowywaniu chińszczyzny. Linia Contrast Procoat to bezkonkurencyjna powłoka  Ilag Xera Dur ® Non Stick, która ułatwia gotowanie nawet najtrudniejszych potraw w wysokich temperaturach z małą ilością tłuszczu. Patelnia Contrast Procoat to gwarancja smacznych i udanych dań.

Szczegółowy opis:

Specjalna, powłoka nieprzywierającą Ilag Xera Dur ® Ceramic Non Stick wzmocniona domieszką ceramiczną zapewni łatwe przygotowywanie posiłków bez obaw o przypalenie ulubionej potrawy. Dzięki technologii Xerogel ® zastosowanej w powłokach, głęboka patelnia Contast Procoat jest wytrzymała i odporna na ścieranie. To rewelacyjny produkt dla osób, które często gotują i cenią sobie jakość, solidność oraz trwałość zakupionego wyrobu. Aluminiowe patelnie są bezpieczne podczas gotowania, ponieważ nie są wykonane ze szkodliwych materiałów. Ponadto, głębokie patelnie z powłoką ceramiczną Contrast Procoat odznaczają się łatwością w ręcznym czyszczeniu.

Grube dno zapewnia perfekcyjną i równomierną dystrybucję ciepła oraz gwarantuje, że linia Contrast Procoat jest odpowiednia do wszystkich rodzajów kuchenek.

Ważną cechą jest wykorzystywanie w pełni potencjału płyt indukcyjnych, dzięki grubemu dnu z wbudowanym pełnym dyskiem aluminiowym na indukcję (technologia Full Induction), która zapewnia szybsze przyrządzanie potraw.

Antypoślizgowy i ergonomiczny uchwyt Soft Touch jest stabilnyi pewnie leży w mokrych dłoniach.

Dostępne są dwa warianty głębokości patelni: patelnie tradycyjne w trzech rozmiarach oraz głębokie w dwóch rozmiarach.

Dostępne wymiary patelni:

  • Ø 24 cm
  • Ø 28 cm 

W linii Contrast Procoat dostępne są również tradycyjne patelnie w rozmiarach Ø 20 cm, Ø 24 cm oraz Ø 28 cm - patelnia z powłoką ceramiczną CONTRAST PROCOAT

Dodatkowe informacje

 

 

ILAG XERA DUR ® to wyjątkowy, szwajcarski system jednopowłokowy, który charakteryzuje się przede wszystkim nieprzywieraniem potraw do dna patelni, wyjątkową twardością oraz odpornością na wysokie temperatury. Dzięki zastosowanym powłokom, naczynie jest niezwykle łatwe w czyszczeniu oraz bezpieczne dla zdrowia, ponieważ zostało ono wykonane z naturalnych minerałów, które nie wytwarzają żadnych szkodliwych substancji podczas intensywnego smażenia.

Charakterystyka

Liczba warstw 1
Grubość powłoki μm 40-50
Temperatura utwardzania °C 250
Temperatura robocza ° C 250
Wytrzymałość (LGA) ★★★★
Odporność na korozję ★★★★

 

Naczynia ceramiczne – użytkowanie oraz pielęgnacja

Ważne wskazówki dotyczące bezpieczeństwa

  • Zawsze pilnuj patelni i upewnij się, że nie jest ona używana w obecności dzieci.
  • Nie pozwól, aby naczynie znajdowało się na gorącej kuchence przez czas dłuższy, niż jest to konieczne.
  • Aby uniknąć obrażeń, bądź ostrożnym trzymając rozgrzaną patelnię za uchwyt.
  • Upewnij się, że uchwyty nigdy nie są ustawione nad gorącymi płytami grzejnymi.
  • Powłoka Ceralon ® nie zawiera PTFE, PFOA i fluoru.

Uwagi dotyczące użytkowania

  • Przed pierwszym użyciem patelni, wyjmij wszystkie opakowania i etykiety, a następnie umyj naczynie płynem do mycia naczyń z gorącą wodą.
  • Zagotuj wodę 2-3 razy na patelni, aby usunąć pozostałości produkcyjne i zanieczyszczenia.
  • Przed pierwszym użyciem wetrzyj w patelnię niewielką ilość oleju. Procedura ta powinna być powtarzana od czasu do czasu.
  •  Staraj się oszczędzać energię upewniając się, że patelnia jest takiej samej wielkości lub jest większa, ale nigdy mniejsza, niż powierzchnia gotowania. Podczas korzystania z kuchenki gazowej, wyreguluj płomień tak, aby nie dotykał  brzegów patelni.
  • Nie używaj oleju lub tłuszczu do podgrzewania żywności na patelni.
  • Pomimo, że nieprzywierająca powłoka ceramiczna wykazuje odporność na wysokie temperatury, nawet do 400 ° C, przegrzanie patelni nie jest zalecane.
  • Powłoki ceramiczne nagrzewają się w bardzo krótkim czasie i dlatego nie mogą nigdy być pozostawione na kuchence bez nadzoru.
  • Nigdy nie przegrzewaj patelni. Unikaj użytkowania naczynia w temperaturze powyżej 250 ° C. Można temu zapobiec, używając oleju jako wskaźnika ciepła, ponieważ olej zaczyna dymić w temperaturach powyżej 250 ° C.
  • Za wszelką cenę unikaj przegrzania naczynia. Istnieje możliwość przypalenia się żywności na powłoce ceramicznej i pojawienia się na niej czarnych osadów.
  • Wysokie temperatury oraz duża ilość oleju nie jest zalecana podczas smażenia.
  • Nie dopuszczaj do spalania się oleju na patelni.
  • Nigdy nie rozcinaj żywności w naczyniu za pomocą ostrych i twardych przedmiotów.
  • Używaj tylko nylonowych lub drewnianych akcesoriów kuchennych.
  • Zawsze korzystaj z czystej patelni. Przed jej schowaniem, upewnij się, że wszystkie resztki jedzenia są usunięte.

Czyszczenie i pielęgnacja

  • Przed czyszczeniem zawsze ostudź patelnię. Duże wahania temperatury mogą powodować trwałe odkształcenia naczynia.
  • Do czyszczenia używaj gorącej wody, miękkiej strony gąbki lub miękkiej, nylonowej szczoteczki. Nie używaj wełny stalowej ani szorstkich ściereczek!
  • Aby usunąć resztki jedzenia i tłuszczu, nie używaj agresywnych lub ściernych środków czyszczących (np. mleczko do czyszczenia).
  • W przypadku, gdy na powłoce powstaną ciemne osady spowodowane działaniem wysokich temperatur na naczynie, nie usuwaj ich za pomocą szorstkich ściereczek lub przedmiotów o ostrych   krawędziach. Zalej patelnię gorącą wodą, mocząc ją przez jakiś czas, następnie  ostrożnie i delikatnie usuń powstałe osady za pomocą miękkiej, nylonowej szczoteczki lub miękkiej ściereczki .
  • Przy dłuższym użytkowaniu patelni, resztki pożywienia, które nie zostały wcześniej usunięte, mogą prowadzić do przebarwień o różnym nasileniu. Może to negatywnie wpłynąć na powierzchnię powłoki. Dlatego powierzchnię patelni należy czyścić starannie i dokładnie.
  • Nieznaczne przebarwienia i plamy są zjawiskiem normalnym. Są one bardziej widoczne na jasnych powłokach, niż na ciemnych lub czarnych powierzchniach.
  • Agresywne detergenty używane podczas czyszczenia w zmywarkach mogą doprowadzić do obniżenia  własności naczynia. Zalecane jest ręczne mycie patelni z powłoką ceramiczną.


Źródło: http://www.ilag.ch/en/product/xera-dur-1-coat.html