Patelnia z powłoką ceramiczną NATUR

Patelnia z powłoką ceramiczną NATUR
Patelnia z powłoką ceramiczną NATUR
Patelnia z powłoką ceramiczną NATUR
Patelnia z powłoką ceramiczną NATUR
Patelnia z powłoką ceramiczną NATUR
Patelnia z powłoką ceramiczną NATUR
Patelnia z powłoką ceramiczną NATUR
Patelnia z powłoką ceramiczną NATUR

Patelnia z powłoką ceramiczną NATUR


Czas wysyłki:
Natychmiast
Dostępność:

Duża ilość

Koszty dostawy:
Przelew: 19.99 zł
Pobranie: 24.99 zł

Powyżej 200 zł darmowa dostawa


Średnica
Ilość:

Cena
139.00 
Natychmiast

  • udostępnij:
 
 

Patelnia NATUR − najwyższa jakość i nowoczesny design

Patelnie Natur z powłoką ceramiczną powstały z miłości do natury, łącząc najwyższą jakość z komfortem użytkowania. Nowoczesny design z elementami z drewna bukowego to unikalna i wyróżniająca się kombinacja, która uatrakcyjni wygląd kuchennych wnętrz. Linia Natur dedykowana jest osobom, które pragną prowadzić zdrowy tryb życia, oparty na niskokalorycznej diecie, składającej się z delikatnie podsmażonych ryb, duszonych kolorowych warzyw i aromatycznych ziół.

Szczegółowy opis:

Patelnia aluminiowa Natur posiada specjalną, dwuwarstwową powłokę nieprzywierająca ILAG ® Non-Stick Ceramic wzmacnianą ceramicznie, która zapobiega przywieraniu, sprawiając, że gotowanie jeszcze nigdy nie było tak łatwe, przyjemne i szybkie. Naczynie jest odporne na bardzo wysokie temperatury, ścieranie, zarysowania i odkształcenia. Wykonane zostało ze sprawdzonych materiałów, które są bezpieczne dla zdrowia. Ponadto, niezwykle gładka i szczelna powłoka ceramiczna ILAG jest łatwa w utrzymaniu czystości.

Grube dno z dyskiem ferromagnetycznym gwarantuje długotrwałą funkcjonalność oraz równomierną dystrybucję ciepła. Korzystnie wpływa na bardziej energooszczędne smażenie. Dodatkowo, umozliwia ono korzystanie z patelni na wszystkich rodzajach kuchenek: gazowej, elektrycznej, ceramicznej i indukcyjnej.

Ergonomiczny uchwyt z drewna bukowego jest funkcjonalny oraz pewnie leży w mokrych dłoniach.

Dostępne wymiary patelni:

  • Ø 20 cm
  • Ø 24 cm
  • Ø 28 cm

Dodatkowe informacje

ILAG Non-Stick Ceramic, wcześniej znany jako CERALON ®, to szwajcarskie powłoki ceramiczne. Dwupowłokowy system charakteryzuje się wyjątkową twardością oraz odpornością na wysokie temperatury. Potrawy nie przywierają do patelni, a samo naczynie jest niezwykle łatwe w czyszczeniu.
Powłoki zostały wykonane z naturalnych minerałów, dlatego są bezpieczne dla zdrowia i nie wytwarzają żadnych szkodliwych substancji podczas intensywnego smażenia. Zużycie energii w procesie produkcyjnym jest mniejsze, niż w konwencjonalnych powłokach z powodu niższych temperatur utwardzania.

 

Charakterystyka

Liczba warstw 2
Grubość powłoki μm 35-50
Temperatura utwardzania ° C 200
Temperatura robocza ° C 250
Odporność na ścieranie (BS) ★★★★
Wytrzymałość (LGA) ★★★★
Odporność na korozję ★★★★

Naczynia ceramiczne – użytkowanie oraz pielęgnacja

Ważne wskazówki dotyczące bezpieczeństwa

  • Zawsze pilnuj patelni i upewnij się, że nie jest ona używana w obecności dzieci.
  • Nie pozwól, aby naczynie znajdowało się na gorącej kuchence przez czas dłuższy, niż jest to konieczne.
  • Aby uniknąć obrażeń, bądź ostrożnym trzymając rozgrzaną patelnię za uchwyt.
  • Upewnij się, że uchwyty nigdy nie są ustawione nad gorącymi płytami grzejnymi.
  • Powłoka Ceralon ® nie zawiera PTFE, PFOA i fluoru.

Uwagi dotyczące użytkowania

  • Przed pierwszym użyciem patelni, wyjmij wszystkie opakowania i etykiety, a następnie umyj naczynie płynem do mycia naczyń z gorącą wodą.
  • Zagotuj wodę 2-3 razy na patelni, aby usunąć pozostałości produkcyjne i zanieczyszczenia.
  • Przed pierwszym użyciem wetrzyj w patelnię niewielką ilość oleju. Procedura ta powinna być powtarzana od czasu do czasu.
  • Staraj się oszczędzać energię upewniając się, że patelnia jest takiej samej wielkości lub jest większa, ale nigdy mniejsza, niż powierzchnia gotowania. Podczas korzystania z kuchenki gazowej, wyreguluj płomień tak, aby nie dotykał  brzegów patelni.
  • Nie używaj oleju lub tłuszczu do podgrzewania żywności na patelni.
  • Pomimo, że nieprzywierająca powłoka ceramiczna wykazuje odporność na wysokie temperatury, nawet do 400 ° C, przegrzanie patelni nie jest zalecane.
  • Powłoki ceramiczne nagrzewają się w bardzo krótkim czasie i dlatego nie mogą nigdy być pozostawione na kuchence bez nadzoru.
  • Nigdy nie przegrzewaj patelni. Unikaj użytkowania naczynia w temperaturze powyżej 250 ° C. Można temu zapobiec, używając oleju jako wskaźnika ciepła, ponieważ olej zaczyna dymić w temperaturach powyżej 250 ° C.
  • Za wszelką cenę unikaj przegrzania naczynia. Istnieje możliwość przypalenia się żywności na powłoce ceramicznej i pojawienia się na niej czarnych osadów.
  • Wysokie temperatury oraz duża ilość oleju nie jest zalecana podczas smażenia.
  • Nie dopuszczaj do spalania się oleju na patelni.
  • Nigdy nie rozcinaj żywności w naczyniu za pomocą ostrych i twardych przedmiotów.
  • Używaj tylko nylonowych lub drewnianych akcesoriów kuchennych.
  • Zawsze korzystaj z czystej patelni. Przed jej schowaniem, upewnij się, że wszystkie resztki jedzenia są usunięte.

Czyszczenie i pielęgnacja

  • Przed czyszczeniem zawsze ostudź patelnię. Duże wahania temperatury mogą powodować trwałe odkształcenia naczynia.
  • Do czyszczenia używaj gorącej wody, miękkiej strony gąbki lub miękkiej, nylonowej szczoteczki. Nie używaj wełny stalowej ani szorstkich ściereczek!
  • Aby usunąć resztki jedzenia i tłuszczu, nie używaj agresywnych lub ściernych środków czyszczących (np. mleczko do czyszczenia).
  • W przypadku, gdy na powłoce powstaną ciemne osady spowodowane działaniem wysokich temperatur na naczynie, nie usuwaj ich za pomocą szorstkich ściereczek lub przedmiotów o ostrych krawędziach. Zalej patelnię gorącą wodą, mocząc ją przez jakiś czas, następnie  ostrożnie i delikatnie usuń powstałe osady za pomocą miękkiej, nylonowej szczoteczki lub miękkiej ściereczki .
  • Przy dłuższym użytkowaniu patelni, resztki pożywienia, które nie zostały wcześniej usunięte, mogą prowadzić do przebarwień o różnym nasileniu. Może to negatywnie wpłynąć na powierzchnię powłoki. Dlatego powierzchnię patelni należy czyścić starannie i dokładnie.
  • Nieznaczne przebarwienia i plamy są zjawiskiem normalnym. Są one bardziej widoczne na jasnych powłokach, niż na ciemnych lub czarnych powierzchniach.
  • Agresywne detergenty używane podczas czyszczenia w zmywarkach mogą doprowadzić do obniżenia  własności naczynia. Zalecane jest ręczne mycie patelni z powłoką ceramiczną.


Źródło: http://www.ilag.ch/