Patelnia z powłoką ceramiczną SOLID

Patelnia z powłoką ceramiczną SOLID
Patelnia z powłoką ceramiczną SOLID
Patelnia z powłoką ceramiczną SOLID
Patelnia z powłoką ceramiczną SOLID
Patelnia z powłoką ceramiczną SOLID
Patelnia z powłoką ceramiczną SOLID
Patelnia z powłoką ceramiczną SOLID

Patelnia z powłoką ceramiczną SOLID


Czas wysyłki:
Natychmiast
Dostępność:

Duża ilość

Koszty dostawy:
Przelew: 19.99 zł
Pobranie: 24.99 zł

Powyżej 200 zł darmowa dostawa


Średnica
Ilość:

Cena
129.00 
Natychmiast

  • udostępnij:
 
 

Patelnia Solid to bezproblemowe smażenie potraw

Patelnie stalowe Solid zapewnią bezstresową pracę w kuchni bez ryzyka przypalenia ulubionych dań. Wyprodukowane zostały w taki sposób, aby zagwarantować bezpieczeństwo dla zdrowia podczas intensywnego smażenia. Dzięki małej ilości tłuszczu, która jest potrzebna do przyrządzenia dań na patelni Solid, gotowanie zdrowych i niskokalorycznych posiłków jest łatwe i przyjemne.

Szczegółowy opis:

Patelnie z linii Solid posiadają trójwarstwową powłokę nieprzywierającą ILAG Ultimate Durit Pro ® wzmocnioną domieszką ceramiczną, która jest wyjątkowo twarda oraz odporna na zarysowania i uszkodzenia mechaniczne. Potrawy nie przywierają do dna patelni. Produkt został zaprojektowany z myślą o bezpieczeństwie dla zdrowia użytkowników. ILAG Ultimate Durit Pro nie zawiera szkodliwych substancji, takich jak związki niklu, metali ciężkich i PFOA. Ponadto, ta wyjątkowo szczelna i gładka powłoka jest łatwa w ręcznym czyszczeniu.

Grube, stalowe dno zapewnia równomierną dystrybucję ciepła, co wpływa na efektywność gotowania oraz pozwala na krótsze i energooszczędne smażenie. Dzięki wbudowanemu pełnemu dyskowi aluminiowemu na indukcję (technologia Full Induction), patelnia Solid doskonale wykorzystuje potencjał kuchenek indukcyjnych, zapewniając szybsze przyrządzanie potraw. Ponadto, produkt nadaje się również do stosowania na innych rodzajach kuchenek: gazowej, elektrycznej i ceramicznej, jak i w piekarniku.

Wygodny i ergonomiczny uchwyt nie nagrzewa się i gwarantuje komfort użytkowania podczas smażenia w wysokich temperaturach.

Dostępne wymiary patelni:

  • Ø 24 cm
  • Ø 28 cm

Dodatkowe informacje

 

ILAG ULTIMATE DURIT PRO ® to nieprzywierająca, trójwarstwowa powłoka, wzmocniona ceramicznie, o zwiększonej odporności na ścieranie i zarysowania. Odpowiednia do stosowania na "najwyższej jakości naczyniach kuchennych". Długotrwała wytrzymałość, wysoka odporność na ścieranie i korozję sprawiają, że ta udoskonalona technologia sprosta nawet najbardziej wymagającym oczekiwaniom.
Wyjątkowo wytrzymała powłoka!

Charakterystyka

Liczba warstw 3
Grubość powłoki μm 35-45
Temperatura utwardzania ° C 420
Temperatura robocza ° C 250
Odporność na zarysowania (MTP) ★★★★★
Odporność na ścieranie (BS) ★★★★★
Wytrzymałość (LGA) ★★★★
Odporność na korozję ★★★★

Naczynia ceramiczne – użytkowanie oraz pielęgnacja

Ważne wskazówki dotyczące bezpieczeństwa

  • Zawsze pilnuj patelni i upewnij się, że nie jest ona używana w obecności dzieci.
  • Nie pozwól, aby naczynie znajdowało się na gorącej kuchence przez czas dłuższy, niż jest to konieczne.
  • Aby uniknąć obrażeń, bądź ostrożnym trzymając rozgrzaną patelnię za uchwyt.
  • Upewnij się, że uchwyty nigdy nie są ustawione nad gorącymi płytami grzejnymi.
  • Powłoka Ceralon ® nie zawiera PTFE, PFOA i fluoru.

Uwagi dotyczące użytkowania

  • Przed pierwszym użyciem patelni, wyjmij wszystkie opakowania i etykiety, a następnie umyj naczynie płynem do mycia naczyń z gorącą wodą.
  • Zagotuj wodę 2-3 razy na patelni, aby usunąć pozostałości produkcyjne i zanieczyszczenia.
  • Przed pierwszym użyciem wetrzyj w patelnię niewielką ilość oleju. Procedura ta powinna być powtarzana od czasu do czasu.
  • Staraj się oszczędzać energię upewniając się, że patelnia jest takiej samej wielkości lub jest większa, ale nigdy mniejsza, niż powierzchnia gotowania. Podczas korzystania z kuchenki gazowej, wyreguluj płomień tak, aby nie dotykał  brzegów patelni.
  • Nie używaj oleju lub tłuszczu do podgrzewania żywności na patelni.
  • Pomimo, że nieprzywierająca powłoka ceramiczna wykazuje odporność na wysokie temperatury, nawet do 400 ° C, przegrzanie patelni nie jest zalecane.
  • Powłoki ceramiczne nagrzewają się w bardzo krótkim czasie i dlatego nie mogą nigdy być pozostawione na kuchence bez nadzoru.
  • Nigdy nie przegrzewaj patelni. Unikaj użytkowania naczynia w temperaturze powyżej 250 ° C. Można temu zapobiec, używając oleju jako wskaźnika ciepła, ponieważ olej zaczyna dymić w temperaturach powyżej 250 ° C.
  • Za wszelką cenę unikaj przegrzania naczynia. Istnieje możliwość przypalenia się żywności na powłoce ceramicznej i pojawienia się na niej czarnych osadów.
  • Wysokie temperatury oraz duża ilość oleju nie jest zalecana podczas smażenia.
  • Nie dopuszczaj do spalania się oleju na patelni.
  • Nigdy nie rozcinaj żywności w naczyniu za pomocą ostrych i twardych przedmiotów.
  • Używaj tylko nylonowych lub drewnianych akcesoriów kuchennych.
  • Zawsze korzystaj z czystej patelni. Przed jej schowaniem, upewnij się, że wszystkie resztki jedzenia są usunięte.

Czyszczenie i pielęgnacja

  • Przed czyszczeniem zawsze ostudź patelnię. Duże wahania temperatury mogą powodować trwałe odkształcenia naczynia.
  • Do czyszczenia używaj gorącej wody, miękkiej strony gąbki lub miękkiej, nylonowej szczoteczki. Nie używaj wełny stalowej ani szorstkich ściereczek!
  • Aby usunąć resztki jedzenia i tłuszczu, nie używaj agresywnych lub ściernych środków czyszczących (np. mleczko do czyszczenia).
  • W przypadku, gdy na powłoce powstaną ciemne osady spowodowane działaniem wysokich temperatur na naczynie, nie usuwaj ich za pomocą szorstkich ściereczek lub przedmiotów o ostrych   krawędziach. Zalej patelnię gorącą wodą, mocząc ją przez jakiś czas, następnie  ostrożnie i delikatnie usuń powstałe osady za pomocą miękkiej, nylonowej szczoteczki lub miękkiej ściereczki .
  • Przy dłuższym użytkowaniu patelni, resztki pożywienia, które nie zostały wcześniej usunięte, mogą prowadzić do przebarwień o różnym nasileniu. Może to negatywnie wpłynąć na powierzchnię powłoki. Dlatego powierzchnię patelni należy czyścić starannie i dokładnie.
  • Nieznaczne przebarwienia i plamy są zjawiskiem normalnym. Są one bardziej widoczne na jasnych powłokach, niż na ciemnych lub czarnych powierzchniach.
  • Agresywne detergenty używane podczas czyszczenia w zmywarkach mogą doprowadzić do obniżenia  własności naczynia. Zalecane jest ręczne mycie patelni z powłoką ceramiczną.


Źródło: http://www.ilag.ch/en/product/durit-protect-pro.html