Patelnia z powłoką granitową Granitex

Patelnia z powłoką granitową Granitex
Patelnia z powłoką granitową Granitex
Patelnia z powłoką granitową Granitex
Patelnia z powłoką granitową Granitex
Patelnia z powłoką granitową Granitex
Patelnia z powłoką granitową Granitex
Patelnia z powłoką granitową Granitex
Patelnia z powłoką granitową Granitex

Patelnia z powłoką granitową Granitex


Czas wysyłki:
Natychmiast
Dostępność:

Duża ilość

Koszty dostawy:
Przelew: 19.99 zł
Pobranie: 24.99 zł

Od 200 zł darmowa dostawa.
Wysyłka tylko na terenie Polski


Średnica
Ilość:

Cena
109.00 
Natychmiast
 
Kontakt
  • udostępnij:
 

Patelnia z powłoką granitową Granitex – najbardziej wytrzymała powłoka w ofercie Gerlach

Patelnie pokryte powłokami ceramicznymi z efektem kamienia to obecnie najmodniejszy trend w codziennym przygotowywaniu posiłków. Design tego typu naczyń nawiązuje do tradycji, jednocześnie wpisuje się w nowoczesny styl wnętrz minimalistycznych. Patelnia Granitex oryginalnie zaprezentuje się na marmurowym lub drewnianym blacie w kuchni wykończonej ścianami z betonu, z elementami szkła, czerni i bieli. Naczynia Granitex to nie tylko niepowtarzalny wygląd produktu, ale również wysoka jakość. Pośród innych naczyń, wyróżniają się one specjalną powłoką z właściwościami nieprzywierającymi, dzięki czemu smażenie jest praktycznie takie samo jak na rozgrzanym kamieniu.

Szczegółowy opis:

Patelnia aluminiowa Granitex posiada jedną z najlepszych obecnie dostępnych powłok ceramicznych na rynku, powłokę ILAG Granitec  - najbardziej wytrzymałą ze wszystkich powłok w ofercie marki Gerlach. Posiada ona cztery warstwy: warstwę aluminium, dwie warstwy wzmocnione wysokiej jakości ceramiką oraz warstwę z efektem kamienia. Dzięki temu powłoka jest wyjątkowo odporna na ścieranie, wysokie temperatury oraz korozję. Jest niezwykle twarda, zapobiega przywieraniu potraw do dna patelni oraz wykonana została ze sprawdzonych materiałów, które są bezpieczne dla zdrowia. Ponadto, niezwykle gładka i szczelna powierzchnia jest łatwa w utrzymaniu czystości.

Grube, sześciowarstwowe dno patelni Granitex doskonale i równomiernie przewodzi ciepło, co sprawia, że przygotowywanie potraw jest proste i szybkie, a energia wykorzystywana jest jeszcze efektywniej. Dodatkowo, patelnia została wyposażona w specjalny dysk w technologii Full Induction, który umożliwia korzystanie z naczynia na kuchenkach indukcyjnych w jeszcze bardziej wydajny sposób, niż dotychczas.

Naczynie charakteryzuje się niezwykłą lekkością. Dźwiganie patelni wypełnionej pysznym spaghetti nie sprawi większej trudności.

Ponadto, Granitex posiada antypoślizgową, nienagrzewającą się rączkę typu Soft Touch, która uprzyjemni codzienne gotowanie.

Naczynie dostosowane jest do korzystania ze wszystkich rodzajów kuchenek: elektrycznej, gazowej, ceramicznej i oczywiście indukcyjnej.

Patelnia Granitex

Dostępne wymiary patelni:

  • Ø 20 cm
  • Ø 24 cm
  • Ø 28 cm

Patelnia Granitex

 

Unikalna, czterowarstwowa, nieprzywierająca powłoka ILAG Non-Stick Granitec spełnia wszelkie kryteria jakimi kierują się klienci przy wyborze patelni - szybkie nagrzewanie się, łatwość w czyszczeniu i odporność na zarysowania. Ponadto, patelnia wyóżnia się eleganckim wyglądem inspirowanym naturalnym kamieniem, oraz gładką i wytrzymałą powierzchnią - dzięki zastosowanej technologii ILAG Granitec, przygotowywanie posiłków jest czystą przyjemnością.

Charakterystyka

Liczba warstw 4
Grubość powłoki μm 35-45
Temperatura utwardzania ° C 435
Temperatura robocza ° C 250
Odporność na zarysowania (BS) ★★★★★
Wytrzymałość (LGA) ★★★★★
Odporność na korozję ★★★★

Patelnia Granitex

Naczynia ceramiczne – użytkowanie oraz pielęgnacja

Ważne wskazówki dotyczące bezpieczeństwa

  • Zawsze pilnuj patelni i upewnij się, że nie jest ona używana w obecności dzieci.
  • Nie pozwól, aby naczynie znajdowało się na gorącej kuchence przez czas dłuższy, niż jest to konieczne.
  • Aby uniknąć obrażeń, bądź ostrożnym trzymając rozgrzaną patelnię za uchwyt. 
  • Upewnij się, że uchwyty nigdy nie są ustawione nad gorącymi płytami grzejnymi.
  • Powłoka Granitec ® nie zawiera PTFE, PFOA i fluoru.

Uwagi dotyczące użytkowania

  • Przed pierwszym użyciem patelni, wyjmij wszystkie opakowania i etykiety, a następnie umyj naczynie płynem do mycia naczyń z gorącą wodą.
  • Zagotuj wodę 2-3 razy na patelni, aby usunąć pozostałości produkcyjne i zanieczyszczenia.
  • Przed pierwszym użyciem wetrzyj w patelnię niewielką ilość oleju. Procedura ta powinna być powtarzana od czasu do czasu.
  • Staraj się oszczędzać energię upewniając się, że patelnia jest takiej samej wielkości lub jest większa, ale nigdy mniejsza, niż powierzchnia gotowania. Podczas korzystania z kuchenki gazowej, wyreguluj płomień tak, aby nie dotykał  brzegów patelni.
  • Nie używaj oleju lub tłuszczu do podgrzewania żywności na patelni.
  • Pomimo, że nieprzywierająca powłoka ceramiczna wykazuje odporność na wysokie temperatury, nawet do 400 ° C, przegrzanie patelni nie jest zalecane.
  • Powłoki ceramiczne nagrzewają się w bardzo krótkim czasie i dlatego nie mogą nigdy być pozostawione na kuchence bez nadzoru.
  • Nigdy nie przegrzewaj patelni. Unikaj użytkowania naczynia w temperaturze powyżej 250 ° C. Można temu zapobiec, używając oleju jako wskaźnika ciepła - olej zaczyna dymić w temperaturach powyżej 250 ° C.
  • Wysokie temperatury oraz duża ilość oleju nie są zalecane podczas smażenia.
  • Nie dopuszczaj do spalania się oleju na patelni.
  • Nigdy nie rozcinaj żywności w naczyniu za pomocą ostrych i twardych przedmiotów.
  • Używaj tylko nylonowych lub drewnianych akcesoriów kuchennych.
  • Zawsze korzystaj z czystej patelni. Przed jej schowaniem, upewnij się, że wszystkie resztki jedzenia są usunięte.

Czyszczenie i pielęgnacja

  • Przed czyszczeniem zawsze ostudź patelnię. Duże wahania temperatury mogą powodować trwałe odkształcenia naczynia.
  • Do czyszczenia używaj gorącej wody, miękkiej strony gąbki lub miękkiej, nylonowej szczoteczki. Nie używaj wełny stalowej ani szorstkich ściereczek!
  • Aby usunąć resztki jedzenia i tłuszczu, nie używaj agresywnych lub ściernych środków czyszczących (np. mleczko do czyszczenia).
  • W przypadku, gdy na powłoce powstaną ciemne osady spowodowane działaniem wysokich temperatur na naczynie, nie usuwaj ich za pomocą szorstkich ściereczek lub przedmiotów o ostrych krawędziach. Zalej patelnię gorącą wodą, mocząc ją przez jakiś czas, następnie  ostrożnie i delikatnie usuń powstałe osady za pomocą miękkiej, nylonowej szczoteczki lub miękkiej ściereczki .
  • Przy dłuższym użytkowaniu patelni, resztki pożywienia, które nie zostały wcześniej usunięte, mogą prowadzić do przebarwień o różnym nasileniu - może to negatywnie wpłynąć na powierzchnię powłoki. Dlatego powierzchnię patelni należy czyścić starannie i dokładnie.
  • Nieznaczne przebarwienia i plamy są zjawiskiem normalnym. Są one bardziej widoczne na jasnych powłokach, niż na ciemnych lub czarnych powierzchniach.
  • Agresywne detergenty używane podczas czyszczenia w zmywarkach mogą doprowadzić do obniżenia  własności naczynia. Zalecane jest ręczne mycie patelni z powłoką ceramiczną.

Źródło: http://www.ilag.ch/

Nagrody i wyróżnienia

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności