Szybkie przekąski na imprezę

Szybkie przekąski na imprezę

Szykujesz się do przygotowania przyjęcia? Przed Tobą zapewne mnóstwo obowiązków, a czasu niewiele, dlatego poniżej zebraliśmy kilka różnych przepisów na przystawki, które przyrządzisz w mig!

Podsmażana fasolka szparagowa

Szybka przystawka

Składniki:

  • 350 g fasolki szparagowej ze słoika
  • 150 g boczku
  • 50 g parmezanu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • Sól i pieprz

Przygotowanie:

Dokładnie odcedzamy fasolkę.

Boczek kroimy w kostkę.

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy boczek, aż się zarumieni.

Następnie, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy przez pół minuty.

Dodajemy fasolkę i smażymy całość na dużym płomieniu, aby zredukować wodę z fasolki. Od czasu do czasu mieszając.

Każdą z porcji z fasolką posypujemy obficie parmezanem.

Wskazówka:

Do przygotowania podsmażanej fasolki szparagowej polecamy patelnię Contrast Classic.

Włoska pasta z tuńczyka 

Szybka przystawka

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 3 plastry suszonych pomidorów w oleju
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 5 listków świeżej bazylii
  • 1 łyżka masła
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Odsączamy tuńczyka.

Liście świeżej bazylii płuczemy pod zimną wodą.

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.

Do miseczki dodajemy tuńczyka, suszone pomidory, czosnek, sok z cytryny, liście bazylii, masło, sól i pieprz.

Całość dokładnie blendujemy do uzyskania gładkiej masy.

Włoską pastę z tuńczyka podajemy ze świeżym pieczywem.

Wskazówka:

Do doprawienia pasty polecamy młynek do pieprzu i solniczkę Natur.

Tzatziki:

Tzatziki

Składniki:

  • 200 g gęstego jogurtu greckiego
  • ½ ogórka zielonego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 bagietka
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Ogórek obieramy ze skórki i trzemy na tarce o dużych oczkach.

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.

W miseczce mieszamy jogurt grecki z czosnkiem i potartym ogórkiem. Doprawiamy całość solą oraz pieprzem.

Tzatziki podajemy z pokrojoną, świeżą bagietką.

Wskazówka:

Do doprawienia tzatzików polecamy solniczkę oraz młynek do pieprzu Natur.


powrót

Nagrody i wyróżnienia

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności