0

Włoska zupa pomidorowa

Składniki:

  • 2 kg pomidorów
  • 300 ml bulionu warzywnego
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 duża cebula
  •  2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • ½ łyżeczki rozmarynu
  • 3 łyżeczki cukru
  • Świeża bazylia

Włoska zupa pomidorowa – Zestaw garnków 10 el. FIRST

Na zdjęciu: Zestaw garnków 10 el. FIRST
 

Jak zrobić włoską zupę pomidorową?

Umyj pomidory, obierz je ze skórki i pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę pokrój w kostkę, a obrany czosnek przeciśnij przez praskę.

Włoska zupa pomidorowa – Zestaw noży w bloku Prestige

Na zdjęciu: Zestaw noży w bloku Prestige
 

Przygotuj średniej wielkości garnek. Rozgrzej w nim olej rzepakowy, a następnie dodaj czosnek oraz cebulę. Podsmaż składniki, aż zmiękną.

Wlej do garnka gorący bulion, wsyp łyżeczkę suszonego oregano i dobrze wymieszaj. Dodaj pokrojone pomidory, cukier, liście świeżej bazylii oraz rozmaryn (jeśli chcesz, możesz również doprawić zupę solą i pieprzem). Gotuj całość przez 10 minut.

Włoska zupa pomidorowa – Zestaw akcesoriów NATUR

Na zdjęciu: Zestaw akcesoriów NATUR
 

Zblenduj zupę ręcznym blenderem i gotuj jeszcze przez 8 minut.

Włoska zupa pomidorowa – Zestaw sztućców 24 szt. połysk STUDIO

Na zdjęciu: Zestaw sztućców 24 szt. połysk STUDIO
 

Gotową włoską zupę pomidorową obficie posyp startym parmezanem. Podawaj ją na ciepło razem ze świeżą bagietką.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2021

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności