Zalety gotowania w szybkowarach

Zalety gotowania w szybkowarach

Cenisz przyrządzanie szybkich i zdrowych posiłków? Zainwestuj w szybkowar - to urządzenie odmieni Twoje gotowanie!

Pełnowartościowy obiad w kwadrans? To możliwe z szybkowarem. Dzięki skumulowanemu ciśnieniu, temperatura w naczyniu znacznie podnosi się, co oznacza, że posiłki gotują się szybciej i co najważniejsze dużo zdrowiej niż kiedy przygotujemy je w tradycyjny sposób.

Szybkowar to urządzenie wielozadaniowe - można w nim smażyć, dusić, gotować (również na parze) i co najważniejsze, w szybki sposób przygotować dania, które wymagają długiej obróbki termicznej.

Krótki czas przyrządzania oraz brak dostępu tlenu sprawia, że jedzenie zachowuje więcej składników odżywczych i witamin niż to przygotowane w tradycyjny sposób. Poza tym w największym stopniu zostaje zachowany kolor i smak przyrządzanych potraw.

Zalety korzystania z szybkowarów to nie tylko oszczędność czasu, ale i pieniędzy. Mimo, że cena samego urządzenia wydaje się względnie wysoka, koszty jego zakupu widocznie zwracają się w rachunkach za prąd lub gaz.


powrót

Produkty powiązane