0

Złociste bataty z piekarnika

Składniki:

  • 3 duże bataty
  • Trzy łyżki oleju słonecznikowego
  • Dwie łyżeczki rozmarynu
  • Sól i pieprz do smaku

Złociste bataty z piekarnika – Zestaw noży z deską magnetyczną Ambiente Magnetic

Na zdjęciu: Zestaw noży z deską magnetyczną Ambiente Magnetic
 

Jak przygotować złociste bataty z piekarnika?

Bataty dobrze umyj pod bieżącą wodą, a następnie pokrój je na grubsze plastry.

Przełóż je do miski, dodaj do nich 3 łyżki oleju słonecznikowego, 2 łyżeczki rozmarynu, a także sól i pieprz do smaku. Całość wymieszaj.

Złociste bataty z piekarnika – Zestaw akcesoriów NATUR

Na zdjęciu: Zestaw akcesoriów NATUR
 

Nagrzej piekarnik do 220 stopni.

Wyłóż blachę papierem do pieczenia i ułóż na niej plastry batatów jeden obok drugiego (zachowaj między nimi niewielkie odstępy, aby nie stykały się ze sobą).

Piecz je przez 25 minut.

Złociste bataty z piekarnika – Zestaw sztućców 24 szt. FLAMES połysk

Na zdjęciu: Zestaw sztućców 24 szt. FLAMES połysk
 

Złociste bataty z piekarnika możesz jeść solo lub podawać jako dodatek do dań wytrawnych (np. w towarzystwie potraw mięsnych) i tych na słodko.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2021

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności