Solidne patelnie na kuchenkę ceramiczną

W nowoczesnych mieszkaniach tradycyjne kuchenki gazowe coraz częściej są zastępowane płytami grzewczymi. Ze względu na swoje właściwości (skrócony czas obróbki, łatwość utrzymania płyty w czystości) oraz elegancki wygląd i niską cenę, ogromną popularnością cieszą się obecnie płyty ceramiczne. Aby maksymalnie ułatwić i uprzyjemnić sobie gotowanie dla najbliższych, warto wyposażyć swoje szafki kuchenne w wysokiej jakości naczynia, które stworzą z płytą zgrany duet. W bogatej kolekcji sklepu Gerlach znajdziesz szeroki wybór patelni na kuchenki ceramiczne, dzięki którym szybko przygotujesz każdą, nawet najbardziej wymagającą potrawę.

Patelnie z powłoką ceramiczną – zdrowa i ekologiczna alternatywa dla teflonu

Jeszcze do niedawna dużą popularnością cieszyły się naczynia z powłoką teflonową. Dzisiaj świadomie odchodzi się od sztucznego, wydzielającego szkodliwe związki teflonu na rzecz bardziej przyjaznej naszemu ciału substancji – ceramiki! Nasze patelnie na kuchenkę ceramiczną pokryte są specjalną powłoką, która zapobiega przywieraniu pokarmu do dna naczynia. Nowoczesna warstwa non-stick nie odkształca się pod wpływem wysokich temperatur oraz jest odporna na ścieranie i zarysowania. Co więcej, patelnie posiadają kilkuwarstwowe dno z aluminiowym dyskiem, które gwarantuje szybkie nagrzewanie się naczynia. Miłośnicy lekkiej, zdrowej diety docenią fakt, że do przyrządzenia aromatycznej ryby albo mięsa nie muszą używać dużej ilości tłuszczu. Ponadto, naturalna ceramika ma pozytywny wpływ na smak i jakość potraw. W sprzedaży znajdują się zarówno klasyczne patelnie o zróżnicowanej średnicy, jak i modele grillowe oraz patelnie głębokie.

Stalowe patelnie na kuchenkę ceramiczną

Stal nierdzewna jest materiałem, który w kuchni zdaje egzamin celująco. Szukając idealnej patelni na kuchenkę ceramiczną, warto zwrócić uwagę na modele wykonane w całości ze stali nierdzewnej. Patelnia stalowa PRESTIGE to wyjątkowy produkt o ponadprzeciętnej odporności na zarysowania i uszkodzenia mechaniczne. Swoje właściwości patelnia zawdzięcza budulcowi – stali o wysokiej zawartości niklu i chromu. Co ważne, stalowe naczynia szybko się nagrzewają i długo utrzymują ciepło, co pozwala na zredukowanie strat energii. Zapomnij o uciążliwym szorowaniu zaschniętych resztek - zabrudzoną patelnię można bezpiecznie myć w zmywarce. Co więcej, dla wzmacnianej stali zagrożeniem nie są również wysokie temperatury piekarnika, co znacznie zwiększa pole do kulinarnych popisów.

Nagrody i wyróżnienia

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności