Pomimo, że indukcyjne i elektryczne płyty grzewcze są coraz popularniejsze, to w większość z nas korzysta z niezawodnych, tradycyjnych kuchenek gazowych. Tego typu urządzenia charakteryzują się stosunkowo niską temperaturą grzania, dlatego patelnie na kuchenkę gazową powinny być wykonane z materiału, który będzie dobrze przewodził ciepło. Niezależnie od tego, czy jesteś profesjonalistą czy amatorem, powinieneś wyposażyć swoją kuchnię w wysokiej klasy naczynia, dzięki którym każda potrawa będzie rozpieszczać kubki smakowe, a gotowanie będzie źródłem czystej przyjemności.
Masz dość szorowania przypalonych resztek? Chcesz wzbogacić swoją dietę o lekkostrawne potrawy? W takim razie ceramiczne patelnie na kuchenkę gazową są stworzone dla Ciebie! Głównym budulcem lekkich, poręcznych patelni jest aluminium wzmacniane powłoką non-stick z domieszką ceramiczną. W przeciwieństwie do popularnego niegdyś teflonu, naturalna ceramika nie uwalnia szkodliwych dla naszego organizmu substancji. Dzięki właściwościom powłoki, tłuszcz używany do smażenia możesz ograniczyć do minimum. Ponadto, posiłki przygotowywane w tego typu naczyniach pokrytych ceramiką są soczyste i aromatyczne, nie tracą cennych składników mineralnych i odżywczych.
W rozbudowanej kolekcji Gerlach znajdziesz zarówno patelnie o klasycznym, głębokim kształcie, jak i patelnie grillowe oraz głębokie. Dzięki różnorodności oferty, w zaciszu własnego domu możesz wyczarować każdą potrawę.
Jaki materiał nie ma sobie równych w wymagającym, kuchennym środowisku? Oczywiście stal nierdzewna! Wysokiej klasy patelnie wykonane w całości ze stali nierdzewnej 18/10 przypadną do gustu najbardziej wymagającym kucharzom, którzy od sprzętu kuchennego oczekują niezawodności w każdych warunkach. Dzięki domieszkom niklu i chromu, stalowe patelnie na kuchenkę gazową wyróżniają się ponadprzeciętną odpornością na uszkodzenia mechaniczne, zarysowania, wysokie temperatury i działanie środków myjących. Grube, trójwarstwowe dno z dyskiem aluminiowym gwarantuje równomierną dystrybucję ciepła i sprawia, że naczynia długo utrzymują wysoką temperaturę.