- PREMIERA
Nóż szefa kuchni N46-DS
Wyślemy jeszcze dzisiaj
Nóż szefa kuchni N46-DS to unikatowy nóż rzemieślniczy, stworzony z myślą o tych, którzy cenią sobie wyjątkowość i najprawdziwszą użytkową sztukę. Wykonany w Polsce, powstał z użycia tzw. stali damasceńskiej, czyli wielowarstwowej stali zgrzewanej. Zainspirowany historycznym projektem z lat 80. XX-wieku odwołuje się do 200-letniej tradycji wytwarzania noży przez markę Gerlach. Jest to jeden z trzech unikatowych noży, o których więcej przeczytasz TUTAJ.
Dzięki wykorzystaniu najwyższej jakości surowców oraz ręcznemu wykonaniu nóż N46-DS łączy w sobie doskonałą ostrość z trwałością, wygodą użytkowania oraz unikatowym wyglądem. Twardość na poziomie 60-61 HRC pozwala na długotrwałe zachowanie ostrości krawędzi tnącej, a z kolei precyzyjnie wykonany szlif dwustronny symetryczny sprawia, że narzędzie nie tylko doskonale tnie, ale również charakteryzuje się stosunkowo wysoką trwałością. Wygodna rękojeść pozwala zaś na komfortowy chwyt w trakcie pracy.
Wykorzystanie stali zgrzewanej pozwoliło na uzyskanie niezwykłych wzorów na powierzchni ostrza, unikatowych dla każdego egzemplarza noża. To sprawia, że jest on czymś więcej, niż narzędziem; to prawdziwe dzieło sztuki, stanowiące o nadzwyczajnych umiejętnościach rzemieślników.
Nóż szefa kuchni na długie lata
To coś więcej, niż nóż – to prawdziwe dzieło rzemieślniczej pracy, które będzie służyć Ci przez długie lata. Ostrze zostało wykonane z połączenia austriackiej stali nierdzewnej N690 ze stalą nierdzewną Nitro B. Rękojeść z kolei została stworzona z naturalnego, egzotycznego drewna palisandrowego. Charakteryzuje się ono nie tylko pięknym usłojeniem, ale również naturalnie wysokim poziomem zawartości olejów, co sprawia, że doskonale sprawdza się w kuchennym środowisku.
Ergonomiczny kształt rękojeści noża N46-DS pozwala na długotrwałą pracę w kuchni bez poczucia zmęczenia. Każdy egzemplarz posiada dodatkowo mosiężny pin z unikatowym numerem seryjnym, potwierdzającym ręczne wykonanie oraz kolekcjonerski charakter produktu.
Dowiedz się więcej o nożu N46-DS
Nóż szefa kuchni N46-DS został wykonany z najwyższej jakości materiałów. Aby jednak służył przez długie lata, warto o niego odpowiednio zadbać. Zalecane jest mycie ręczne, za pomocą miękkich detergentów, a także dokładne osuszanie po tej czynności. Nie należy używać noża na deskach wykonanych ze szkła, kamienia lub innych twardych surowców. Uwaga, nóż jest bardzo ostry i należy zachować szczególną ostrożność podczas użytkowania.
Nóż został objęty 2-letnią gwarancją producenta. Aby dowiedzieć się o nim więcej, kliknij TUTAJ. Link przeniesie Cię do strony, na której przeczytasz m.in. o historii polskiego nożownictwa oraz dowiesz się więcej o surowcach wykorzystanych do stworzenia produktu.
Linia | N46 |
---|---|
Materiał | stal damasceńska - austriacka stal nierdzewna N690 + Nitro B |
Gwarancja | 2 lata |
Kolor | stalowy, drewno, miedziane elementy |
Możliwość mycia w zmywarce | Nie |
Długość noża | 342-347 mm, długość ostrza 205-210 mm |
Twardość ostrza | 60-61 HRC |
Uchwyt | drewno palisander |