Kategorie

Filtruj

Cena:
79
399
Garnki:
Stan:

Dowiedz się więcej o GERLACH PREMIUM CLUB

Sprawdź dlaczego warto
Wyświetlono produktów: 49 / 49 Produktów: 49 / 49

Dowiedz się więcej o GERLACH PREMIUM CLUB

Sprawdź dlaczego warto

Patelnie do kotletów

Patelnie do kotletów – idealnie usmażone domowe kotlety

Kotlety schabowe, wołowe czy drobiowe to bez wątpienia jeden z najpopularniejszych pomysłów obiadowych wśród Polaków. Powszechnie podawane są z gotowanymi, pieczonymi lub duszonymi ziemniakami, frytkami, ryżem, surówką, sałatką czy buraczkami. Można je jeść na dziesiątki sposobów, jednak klucz do pysznego, domowego obiadu zawsze jest ten sam: idealnie usmażone mięso. To właśnie dlatego w kuchennej szafce zawsze warto mieć patelnię do kotletów Gerlach.

Patelnia do kotletów – jakie powinna mieć cechy?

Patelnie do kotletów można podzielić na dwie grupy. Pierwszą stanowią patelnie o całkowicie gładkim dnie, które są naczyniami stosunkowo uniwersalnymi. Można je wykorzystywać zarówno do smażenia mięsa i ryb, jak i warzyw czy duszenia sosów. Żeby taka patelnia dobrze nadawała się do smażenia kotletów, musi mieć odpowiednio dużą powierzchnię. Najlepiej sprawdzają się modele o średnicy powyżej 20 cm.

Inną istotną cechą jest grube, najl...

Patelnie do kotletów – idealnie usmażone domowe kotlety

Kotlety schabowe, wołowe czy drobiowe to bez wątpienia jeden z najpopularniejszych pomysłów obiadowych wśród Polaków. Powszechnie podawane są z gotowanymi, pieczonymi lub duszonymi ziemniakami, frytkami, ryżem, surówką, sałatką czy buraczkami. Można je jeść na dziesiątki sposobów, jednak klucz do pysznego, domowego obiadu zawsze jest ten sam: idealnie usmażone mięso. To właśnie dlatego w kuchennej szafce zawsze warto mieć patelnię do kotletów Gerlach.

Patelnia do kotletów – jakie powinna mieć cechy?

Patelnie do kotletów można podzielić na dwie grupy. Pierwszą stanowią patelnie o całkowicie gładkim dnie, które są naczyniami stosunkowo uniwersalnymi. Można je wykorzystywać zarówno do smażenia mięsa i ryb, jak i warzyw czy duszenia sosów. Żeby taka patelnia dobrze nadawała się do smażenia kotletów, musi mieć odpowiednio dużą powierzchnię. Najlepiej sprawdzają się modele o średnicy powyżej 20 cm.

Inną istotną cechą jest grube, najlepiej kilkuwarstwowe dno. Naczynia z takim dnem dłużej utrzymują wysoką temperaturę i rozprowadzają ją równomiernie. Doskonale nadają się zatem do smażenia większej liczby kotletów jednocześnie.

Warto wybrać model, który jest też wyposażony w specjalną powłokę ceramiczną. Umożliwia ona smażenie na mniejszej ilości tłuszczu, dzięki czemu mięso zachowuje wyjątkowy smak i jest zdrowsze. Powłoka ceramiczna posiada właściwości nieprzywierające co sprawia, że łatwiej jest usmażyć kotlety, nie przypalając ich.

Patelnie do kotletów Gerlach – funkcjonalność i estetyka

Drugą grupą patelni do kotletów są tak zwane patelnie grillowe. Ich specjalne karbowane dno, służące odprowadzaniu nadmiaru tłuszczu, pozwala przygotować kotlety niczym z tradycyjnego rusztu – tylko zdrowiej i wygodniej! Jak widać, w ofercie marki Gerlach można znaleźć patelnie grillowe o dużej funkcjonalności.

Proponowane przez nas naczynia to także modele bardzo uniwersalne. Z powodzeniem można je bowiem stosować na kuchenkach każdego typu: zarówno na kuchence gazowej i elektrycznej, jak i na płycie indukcyjnej czy ceramicznej. Idealnie sprawdzą się zatem w każdej kuchni.

Warto też zwrócić uwagę na design naszych naczyń. W liniach produktowych SOLID LITE czy PRESTIGE można znaleźć modele stalowe idealne do kuchni tradycyjnej, natomiast w liniach NATUR, GRANITEX GREY mamy naczynia w sam raz do wnętrz urządzonych w stylu skandynawskim, industrialnym czy loftowym.