0

Chilli Con Carne

Składniki:

  • 500 g mielonego mięsa wołowego
  • 500 ml passaty pomidorowej
  • 2czerwone papryki
  • 1puszka czerwonej fasoli
  • 1puszka kukurydzy
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • Pół łyżeczki chilli
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego
  • Szczypta curry
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • Sól i pieprz do smaku

 

Jak zrobić Chilli Con Carne?

Cebulę i czosnek obierz, a następnie drobno posiekaj.

Na głębokiej patelni np. Gerlach Granitex z powłoką ceramiczną o średnicy 28 cm rozgrzej olej. Podsmaż na nim cebulę razem z czosnkiem.

Chilli Con Carne – Patelnia głęboka GRANITEX 28 cm z powłoką ceramiczną

Na zdjęciu: Patelnia głęboka GRANITEX 28 cm z powłoką ceramiczną
 

Gdy cebula zmięknie, dodaj rozdrobnione mięso mielone i smaż całość na dużym ogniu, cały czas mieszając. Do mieszania polecamy akcesoria z serii Natur, dzięki którym nie zarysuje się powłoka Twojej patelni.

Chilli Con Carne – Zestaw akcesoriów NATUR

Na zdjęciu: Zestaw akcesoriów NATUR
 

Paprykę umyj pod bieżącą wodą i pokrój w kostkę o średniej wielkości.

Gdy mięso będzie już gotowe, wlej passatę pomidorową, dodaj przyprawy, paprykę i dokładnie wymieszaj.

Zmniejsz ogień i gotuj danie pod przykryciem przez 20 minut.

Po tym czasie dodaj odsączoną czerwoną fasolę oraz kukurydzę i gotuj kolejne 10 minut.

Gotowe Chilli Con Carne podawaj z plackami tortilli.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2022

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności