0

Frittata

Składniki:

  • 1 poszatkowana cebula
  • 1 duża cukinia pokrojona w plasterki
  • 200 g ugotowanych ziemniaków pokrojonych w ćwiartki
  • 100 g groszku z puszki
  • 2 garście świeżego szpinaku
  • 5 jajek
  • 4 łyżki śmietanki 30 %
  • 60 g sera Cheddar
  • Olej rzepakowy
  • Sól i pieprz

Przygotowanie:

Rozgrzej olej rzepakowy na patelni o średnicy 28 cm.

Dodaj cebulę, cukinię, ziemniaki i przesmaż je przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.

Następnie dodaj szpinak oraz groszek i gotuj całość przez 4 minuty.

Wbij jajka na patelnię, wlej śmietankę, dopraw solą i pieprzem. Gotuj całość przez 5 minut na małym ogniu. Posyp danie potartym serem Cheddar.

Przenieś patelnię do piekarnika  z włączoną funkcją grill.

Pozostaw naczynie w nagrzanym piekarniku na 5 minut.

Następnie wyciągnij patelnię z piekarnika i odstaw do przestygnięcia na 10 minut.

Wskazówka:

Do przygotowania Frittaty polecamy użycie patelni z dnem typu non-stick, aby można było łatwo ją podawać.

Patelnia Solid

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2019

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności