0

Frittata

Składniki:

  • 1 cebula
  • 1 duża cukinia
  • 200 g ziemniaków
  • 100 g groszku z puszki
  • 2 garście świeżego szpinaku
  • 5 jajek
  • 4 łyżki śmietanki 30 %
  • 60 g sera Cheddar
  • Olej rzepakowy
  • Sól i pieprz

Frittata – Zestaw garnków PRESTIGE PLUS

Na zdjęciu: Zestaw garnków PRESTIGE PLUS
 

Przygotowanie:

Umyj i obierz ziemniaki. Pokrój je w ćwiartki i ugotuj.

Frittata – Zestaw garnków 9 el. SIMPLE

Na zdjęciu: Zestaw garnków 9 el. SIMPLE
 

Cebulę obierz i poszatkuj, a cukinię pokrój w plasterki.

Na dużej patelni o średnicy 28 cm rozgrzej olej. Podsmaż na nim lekko cebulę, dodaj cukinię oraz ziemniaki. Smaż całość przez ok. 5 minut, od czasu do czasu mieszając.

Frittata – Patelnia stalowa PRESTIGE 28 cm

Na zdjęciu: Patelnia stalowa PRESTIGE 28 cm
 

Po tym czasie dodaj świeży szpinak, groszek i gotuj przez ok. 4 minuty. 

Jajka oraz śmietankę wlej do miski i rozbełtaj, a następnie przelej na patelnię z warzywami. Dopraw solą oraz pieprzem.

Frittata – Drewniana solniczka i młynek do pieprzu NATUR

Na zdjęciu: Drewniana solniczka i młynek do pieprzu NATUR
 

Gotuj danie przez 5 minut na małym ogniu, a na koniec posyp je startym serem Cheddar.

Po tym czasie umieść patelnię w nagrzanym do 180 stopni (opcja góra dół) piekarniku na 5-10 minut. Gdy danie będzie gotowe, wyjmij patelnię z piekarnika i odstaw na ok. 10 minut, aż przestygnie.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2021

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności