Składniki:
- 1 cebula
- 1 duża cukinia
- 200 g ziemniaków
- 100 g groszku z puszki
- 2 garście świeżego szpinaku
- 5 jajek
- 4 łyżki śmietanki 30 %
- 60 g sera Cheddar
- Olej rzepakowy
- Sól i pieprz
Na zdjęciu: Zestaw garnków PRESTIGE PLUS
Przygotowanie:
Umyj i obierz ziemniaki. Pokrój je w ćwiartki i ugotuj.
Na zdjęciu: Zestaw garnków 9 el. SIMPLE
Cebulę obierz i poszatkuj, a cukinię pokrój w plasterki.
Na dużej patelni o średnicy 28 cm rozgrzej olej. Podsmaż na nim lekko cebulę, dodaj cukinię oraz ziemniaki. Smaż całość przez ok. 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Na zdjęciu: Patelnia stalowa PRESTIGE 28 cm
Po tym czasie dodaj świeży szpinak, groszek i gotuj przez ok. 4 minuty.
Jajka oraz śmietankę wlej do miski i rozbełtaj, a następnie przelej na patelnię z warzywami. Dopraw solą oraz pieprzem.
Na zdjęciu: Drewniana solniczka i młynek do pieprzu NATUR
Gotuj danie przez 5 minut na małym ogniu, a na koniec posyp je startym serem Cheddar.
Po tym czasie umieść patelnię w nagrzanym do 180 stopni (opcja góra dół) piekarniku na 5-10 minut. Gdy danie będzie gotowe, wyjmij patelnię z piekarnika i odstaw na ok. 10 minut, aż przestygnie.