0

Przepis na sok z aronii

Składniki:

  • 2 kg owoców aronii
  • 350 g cukru
  • 1 ½ wody

Przygotowanie:

Aronię płuczemy pod zimną wodą, suszymy i oczyszczamy z szypułek.

Do garnka wrzucamy aronię, zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia, cały czas mieszając.

Następnie zmniejszamy ogień i całość gotujemy jeszcze przez 40 minut, często mieszając.

Zawartość z garnka przelewamy przez sitko do miseczki lub innego garnka, dodajemy cukier i mieszamy.

Na koniec przelewamy sok do butelek lub słoiczków, zakręcamy i odstawiamy na bok do przestygnięcia.

Wskazówki:

Do przygotowania soku z aronii polecamy średnik garnek Prestige Plus

.

 

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2023

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności