0

Syrop z kwiatów czarnego bzu

Składniki:

  • 30 dobrze rozwiniętych kwiatów czarnego bzu
  • 1,5 kg cukru
  • 4 duże cytryny
  • 1,5 litra wody

 

Jak zrobić Syrop z kwiatów czarnego bzu?

Kwiaty czarnego bzu oddziel od łodyżek za pomocą nożyczek.

Następnie zalej je wrzątkiem i odstaw na całą noc w chłodne miejsce. Wrzątek możesz przygotować w czajniku NATUR.

Syrop z kwiatów czarnego bzu – Czajnik NATUR 2,5 l

Na zdjęciu: Czajnik NATUR 2,5 l
 

Odcedź wodę z kwiatów czarnego bzu i przelej do garnka np. z linii MODEL, wsyp cukier, dodaj sok ze świeżo wyciśniętej cytryny, a następnie podgrzewaj, stale mieszając do momentu, aż cukier się rozpuści (ważne, aby nie doprowadzać do wrzenia).

Syrop z kwiatów czarnego bzu – Zestaw garnków 10 el. MODEL

Na zdjęciu: Zestaw garnków 10 el. MODEL
 

Butelki lub słoiczki dobrze umyj i wyparz wrzątkiem.

Przelej gorący syrop do przygotowanych przed chwilą naczyń. Mocno je zakręć i postaw dnem do góry.

Butelki i słoiki możesz odwrócić po całkowitym wystygnięciu syropu.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2023

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności