Warzywa grillowane

Warzywa grillowane

Składniki:

  • 1 bakłażan
  • 1 cukinia
  • 3 cebule
  • 2 papryki czerwone
  • 1 papryka żółta
  • 1 papryka zielona
  • 2 łyżki ziół prowansalskich
  • 4 ząbki czosnku
  • Olej rzepakowy
  • Trzy szczypty chilli
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Warzywa myjemy pod bieżącą wodą i kroimy na większe kawałki.

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.

W misce mieszamy warzywa z przyprawami, olejem i czosnkiem.

Warzywa układamy na dużej patelni grillowej i opiekamy z dwóch stron.

Podajemy z bagietką lub z ziemniaczkami z piekarnika.

Wskazówka:

Do przygotowania grillowanych warzyw polecamy dużą patelnię grillową Natur.

Patelnia grillowa


powrót

Nagrody i wyróżnienia

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności