Składniki:
- 1 bakłażan
- 1 cukinia
- 3 cebule
- 2 papryki czerwone
- 1 papryka żółta
- 1 papryka zielona
- 2 łyżki ziół prowansalskich
- 4 ząbki czosnku
- Olej rzepakowy
- Szczypta chilli
- Sól i pieprz do smaku
Na zdjęciu: Patelnia grillowa NATUR 28 cm
Jak przyrządzić warzywa grillowane?
Warzywa umyj pod bieżącą wodą i pokrój je na większe kawałki.
Na zdjęciu: Zestaw noży z deską magnetyczną Ambiente Magnetic
Obierz czosnek i przeciśnij go przez praskę.
Warzywa umieść w misce. Dodaj do nich zioła prowansalskie, chilli, czosnek, sól i pieprz do smaku oraz odrobinę oleju. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj.
Na zdjęciu: Zestaw akcesoriow NATUR
Na rozgrzanej patelni grillowej umieść warzywa i opiekaj je z obu stron.
Z czym podawać warzywa grillowane?
Warzywa grillowane doskonale smakują ze świeżą bagietką lub ziemniakami z piekarnika.
Na zdjęciu: Zestaw sztućców 24 szt. połysk MANGO
Sprawdź nasze przepisy: