0

Warzywa grillowane

Składniki:

  • 1 bakłażan
  • 1 cukinia
  • 3 cebule
  • 2 papryki czerwone
  • 1 papryka żółta
  • 1 papryka zielona
  • 2 łyżki ziół prowansalskich
  • 4 ząbki czosnku
  • Olej rzepakowy
  • Szczypta chilli
  • Sól i pieprz do smaku

Warzywa grillowane – Patelnia grillowa NATUR 28 cm

Na zdjęciu: Patelnia grillowa NATUR 28 cm
 

Jak przyrządzić warzywa grillowane?

Warzywa umyj pod bieżącą wodą i pokrój je na większe kawałki.

Warzywa grillowane – Zestaw noży z deską magnetyczną Ambiente Magnetic

Na zdjęciu: Zestaw noży z deską magnetyczną Ambiente Magnetic
 

Obierz czosnek i przeciśnij go przez praskę.

Warzywa umieść w misce. Dodaj do nich zioła prowansalskie, chilli, czosnek, sól i pieprz do smaku oraz odrobinę oleju. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj.

Warzywa grillowane – Zestaw akcesoriow NATUR

Na zdjęciu: Zestaw akcesoriow NATUR
 

Na rozgrzanej patelni grillowej umieść warzywa i opiekaj je z obu stron.

 

Z czym podawać warzywa grillowane?

Warzywa grillowane doskonale smakują ze świeżą bagietką lub ziemniakami z piekarnika.

Warzywa grillowane – Zestaw sztućców 24 szt. połysk MANGO

Na zdjęciu: Zestaw sztućców 24 szt. połysk MANGO
 

Sprawdź nasze przepisy:

Jak przygotować pieczone ziemniaki z ziołami?

Pieczone ziemniaki z sosem curry

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2021

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności