0

Angielskie tosty z fasolką na ostro

Składniki:

  • 400 g czerwonej fasoli w zalewie z puszki
  • 10 pomidorków cherry
  • 4 kromki chleba żytniego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka mielonego chilli
  • ½ łyżeczki mielonej słodkiej papryki
  • ½ łyżeczki mielonej wędzonej papryki
  • ½ łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
  • ½ łyżeczki mielonej kolendry
  • 1 łyżeczka posiekanej, świeżej kolendry
  • Olej rzepakowy
  • Masło
  • Sól i pieprz do smaku

 

Jak przygotować angielskie tosty z fasolką na ostro?

Pomidorki cherry umyj pod bieżącą wodą i pokrój na ćwiartki.

Cebulę oraz czosnek obierz i drobno posiekaj (polecamy noże Gerlach SMART BLACK).

Angielskie tosty z fasolką na ostro – Zestaw noży w bloku SMART BLACK

Na zdjęciu: Zestaw noży w bloku SMART BLACK
 

Fasolę odcedź.

Na patelni np. Gerlach SMART rozgrzej olej i podsmaż cebulę oraz czosnek. Gdy zmiękną, dodaj do nich fasolę, pomidorki, przyprawy i świeżą kolendrę.

Angielskie tosty z fasolką na ostro – Zestaw patelni 20/24/28 cm SMART

Na zdjęciu: Zestaw patelni 20/24/28 cm SMART
 

Całość doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez 10 minut. Jeśli pomidory są już miękkie, zdejmij patelnię z ognia.

Przygotuj tosty. Gdy będą chrupiące, posmaruj je masłem i podawaj z fasolką na ostro.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2022

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności