Patelnia głęboka CONTRAST PROCOAT 24 cm z powłoką ceramiczną
Mini tortilla będzie świetną przekąską na różnorodne imprezy. To naprawdę proste w przygotowaniu danie, które doskonale prezentuje się na półmisku lub dużym porcelanowym talerzu. Dzięki niemu Twoi goście poczują się naprawdę docenieni.
Co jest potrzebne do przygotowania mini tortilli?
- 3 placki tortilla
- 6 liści sałaty
- 6 plastrów szynki
- Serek śmietankowy
- 1 papryka czerwona
- 3 ogórki kiszone
Jak przygotować imprezowe mini tortille?
Smarujemy placki tortilla serkiem śmietankowym. Na środku placków tortilla układamy liście sałaty, następnie plastry szynki. Na wierzchu kładziemy pokrojone w plastry ogórki oraz paprykę pokrojoną w paski.
Całość zawijamy w rulon i kroimy w grubsze, 4 cm porcje.
Co jeszcze można dodać do mini tortilli?
Do mini tortilli możesz dodać swoje ulubione dodatki. Dobrze sprawdzą się pomidory czy cukinia. Szynkę możesz zastąpić tofu bądź usmażonym na patelni kurczakiem. Uważaj jedynie na to, aby produkty nie były zbyt wilgotne. Wówczas spożywanie jej będzie po prostu trudniejsze.
Jak sprawić, by ten przepis był wegański?
Aby ten przepis był wegański, zamień szynkę na tofu bądź podsmażone grzyby, takie jak boczniaki czy pieczarki. Dodatkowo możesz użyć wegańskie smarowidło, które zastąpi serek.
Czym pokroić mini tortille?
Mini tortille pokrój za pomocą ostrego noża. Pamiętaj jednak, że to narzędzie tępi się z każdym użyciem – to zupełnie normalny proces, któremu nie da się zapobiec. Z tego powodu jeśli nie masz zupełnie nowych produktów przed krojeniem użyj wygodnej ostrzałki, aby zadbać o ostrze noża.