Składniki:
- 2 jajka;
- 1 szklanka mleka;
- 6 łyżek oleju;
- 25 dag szpinaku;
- 1 ząbek czosnku;
- 100 g mąki;
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia;
- 1/2 łyżeczki sody;
- 1/3 łyżeczki soli;
- 25 dag fety.
Jak zrobić muffiny wytrawne ze szpinakiem i fetą?
Posiekaj czosnek oraz szpinak, a następnie duś je na patelni, używając kilku kropli oleju.
Przygotuj dwie miski i wymieszaj osobno mokre oraz suche składniki. Następie połącz całość, dodając na koniec ser feta. Ciasto wylej do silikonowych foremek SMART i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180°C (bez termoobiegu) na ok. 20 minut.
Muffiny możesz podawać same lub np. z pieczonymi ziemniaczkami, albo ryżem.
Autorka przepisu:
Asia z profilu @wkawiarence