Adam Borowicz odwiedził już ponad 40 krajów w poszukiwaniu nowych smaków. Teraz zabierze Was we wspólną podróż, podczas której poznacie kuchnie z wysp całego świata, a w tym m.in. z Sycylii, Cypru, Bornholmu czy Japonii.
Kulinarna podróż rozpoczyna się na Madagaskarze, skąd pochodzą szaszłyki Masikita zrobione z polędwicy wołowej oraz czerwonej i białej cebuli. Danie podawane jest z ryżem (gotowanym razem z gwiazdką anyżu) i polane sosem orzechowym.
Cyklicznie, zarówno na naszej stronie, jak i na kanale YT będą pojawiać się nowe przepisy oraz ciekawe wskazówki, przydatne w każdej kuchni. Dowiecie się np. w jaki sposób uwolnić więcej smaku i zapachu ze świeżego imbiru. Dzięki tej niesamowitej podróży przeniesie swoją kuchnię w najdalsze zakątki.
Zapraszamy na Wyspy „Boro-Boro”, czyli w niecodzienną podróż z Adamem Borowiczem!