Ciabatta z serem halloumi

Ciabatta z serem halloumi

Składniki:

  • 1 bułka ciabatta
  • 1 ser halloumi
  • 4 plasterki pomidora
  • 4 plasterki obranego ogórka
  • 4 plasterki papryki
  • 1 garść roszponki
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • ½ łyżki majonezu
  • 1 ząbek czosnku
  • Sól i pieprz

Przygotowanie:

Na patelni grillowej grillujemy ser halloumi po kilka minut na każdą ze stron.

Ugrillowany ser przekrawamy na pół.

Roszponkę płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy.

Ciabattę przekrawamy na pół i wkładamy do tostera lub na grilla elektrycznego.

Przygotowujemy sos. Mieszamy jogurt z majonezem i dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę.

Każdą z połówek ciabatty smarujemy sosem i kładziemy połówkę sera, roszponkę oraz po dwa plasterki ogórka, papryki i pomidora na każdą z kromek.

Zamykamy ciabattę.

Wskazówka:

Do przygotowania ciabatty z serem halloumi polecamy patelnię grillową Natur.

Patelnia grillowa Natur


powrót

Nagrody i wyróżnienia

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności