0

Ciabatta z serem halloumi

Składniki:

  • 1 bułka ciabatta
  • 1 ser halloumi
  • 4 plasterki pomidora
  • 4 plasterki obranego ogórka
  • 4 plasterki papryki
  • 1 garść roszponki
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • ½ łyżki majonezu
  • 1 ząbek czosnku
  • Sól i pieprz

Jak zrobić ciabattę z serem halloumi?

Na patelni grillowej Gerlach Natur podsmaż ser halloumi – po kilka minut na każdej stronie. Gdy będzie już gotowy, zdejmij go z patelni i przekrój na pół.

Ciabatta z serem halloumi – Patelnia grillowa NATUR 28 cm

Na zdjęciu: Patelnia grillowa NATUR 28 cm
 

Roszponkę opłucz pod bieżącą wodą, a następnie osusz.

Ciabattę przekrój na pół i umieść w tosterze lub na grillu.

Przygotuj sos. Wymieszaj jogurt grecki z majonezem. Dodaj do nich czosnek przeciśnięty przez praskę (polecamy wyciskacz do czosnku Gerlach SOLID).

Ciabatta z serem halloumi – Wyciskacz do czosnku SOLID

Na zdjęciu: Wyciskacz do czosnku SOLID
 

Każdą z połówek bułki posmaruj sosem, ułóż na niej ser, roszponkę, plastry ogórka, paprykę oraz pomidora.

Ciabatta z serem halloumi gotowa! Smacznego!

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2023

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności