Składniki:
- 1 bułka ciabatta
- 1 ser halloumi
- 4 plasterki pomidora
- 4 plasterki obranego ogórka
- 4 plasterki papryki
- 1 garść roszponki
- 3 łyżki jogurtu greckiego
- ½ łyżki majonezu
- 1 ząbek czosnku
- Sól i pieprz
Jak zrobić ciabattę z serem halloumi?
Na patelni grillowej Gerlach Natur podsmaż ser halloumi – po kilka minut na każdej stronie. Gdy będzie już gotowy, zdejmij go z patelni i przekrój na pół.
Na zdjęciu: Patelnia grillowa NATUR 28 cm
Roszponkę opłucz pod bieżącą wodą, a następnie osusz.
Ciabattę przekrój na pół i umieść w tosterze lub na grillu.
Przygotuj sos. Wymieszaj jogurt grecki z majonezem. Dodaj do nich czosnek przeciśnięty przez praskę (polecamy wyciskacz do czosnku Gerlach SOLID).
Na zdjęciu: Wyciskacz do czosnku SOLID
Każdą z połówek bułki posmaruj sosem, ułóż na niej ser, roszponkę, plastry ogórka, paprykę oraz pomidora.
Ciabatta z serem halloumi gotowa! Smacznego!