Składniki:
- 1 bułka ciabatta
- 1 ser halloumi
- 4 plasterki pomidora
- 4 plasterki obranego ogórka
- 4 plasterki papryki
- 1 garść roszponki
- 3 łyżki jogurtu greckiego
- ½ łyżki majonezu
- 1 ząbek czosnku
- Sól i pieprz
Przygotowanie:
Na patelni grillowej grillujemy ser halloumi po kilka minut na każdą ze stron.
Ugrillowany ser przekrawamy na pół.
Roszponkę płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy.
Ciabattę przekrawamy na pół i wkładamy do tostera lub na grilla elektrycznego.
Przygotowujemy sos. Mieszamy jogurt z majonezem i dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę.
Każdą z połówek ciabatty smarujemy sosem i kładziemy połówkę sera, roszponkę oraz po dwa plasterki ogórka, papryki i pomidora na każdą z kromek.
Zamykamy ciabattę.
Wskazówka:
Do przygotowania ciabatty z serem halloumi polecamy patelnię grillową Natur.