Składniki:
- 450g mrożonych klusek gnocchi
- 300 g mrożonego szpinaku
- 50 g tartego parmezanu
- 1 średnia cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- Sól i pieprz
Przygotowanie:
Gotujemy kluski według wskazówek na opakowaniu.
Odcedzone kluski wrzucamy z powrotem do garnka.
W garnku rozmrażamy szpinak.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cebulę z czosnkiem.
Gotową cebulę dodajemy do ugotowanego szpinaku, mieszamy.
Następnie szpinak z cebulą dodajemy do garnka z kluskami gnocchi. Całość mieszamy.
Doprawiamy danie solą i pieprzem.
Każdą z porcji posypujemy obficie parmezanem.
Wskazówka:
Do przygotowania dania polecamy zestaw garnków Prime.