Składniki:
- 450g mrożonych klusek gnocchi
- 300 g mrożonego szpinaku
- 50 g tartego parmezanu
- 1 średnia cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- Sól i pieprz
Na zdjęciu: Zestaw garnków 10 el. AMBIENTE
Przygotowanie:
Ugotuj kluski gnocchi według wskazówek na opakowaniu. Następnie odcedź je i pozostaw w garnku.
Rozmroź szpinak i gotuj go przez ok. 3 minut (możesz dodać do niego kilka łyżek wody).
Na zdjęciu: Zestaw garnków 9 el. SIMPLE
Na dużej patelni rozgrzej olej. Przysmaż na nim cebulę, a następnie dodaj czosnek.
Cebulę z czosnkiem dodaj do szpinaku i wymieszaj ze sobą. Całość przełóż do garnka z gnocchi i ponownie wymieszaj.
Na zdjęciu: Drewniana solniczka i młynek do pieprzu NATUR
Danie dopraw solą i pieprzem.
Każdą porcję obficie posyp startym parmezanem.