0

Gnocchi ze szpinakiem i parmezanem

Składniki:

  • 450g mrożonych klusek gnocchi
  • 300 g mrożonego szpinaku
  • 50 g tartego parmezanu
  • 1 średnia cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • Sól i pieprz

Przygotowanie:

Gotujemy kluski według wskazówek na opakowaniu.

Odcedzone kluski wrzucamy z powrotem do garnka.

W garnku rozmrażamy szpinak.

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cebulę z czosnkiem.

Gotową cebulę dodajemy do ugotowanego szpinaku, mieszamy.

Następnie szpinak z cebulą dodajemy do garnka z kluskami gnocchi. Całość mieszamy.

Doprawiamy danie solą i pieprzem.

Każdą z porcji posypujemy obficie parmezanem.

Wskazówka:

Do przygotowania dania polecamy zestaw garnków Prime.

Zestaw garnków Prime

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2019

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności