0

Gnocchi ze szpinakiem i parmezanem

Składniki:

  • 450g mrożonych klusek gnocchi
  • 300 g mrożonego szpinaku
  • 50 g tartego parmezanu
  • 1 średnia cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • Sól i pieprz

Gnocchi ze szpinakiem i parmezanem – Zestaw garnków 10 el. AMBIENTE

Na zdjęciu: Zestaw garnków 10 el. AMBIENTE
 

Przygotowanie:

Ugotuj kluski gnocchi według wskazówek na opakowaniu. Następnie odcedź je i pozostaw w garnku.

Rozmroź szpinak i gotuj go przez ok. 3 minut (możesz dodać do niego kilka łyżek wody).

Gnocchi ze szpinakiem i parmezanem – Zestaw garnków 9 el. SIMPLE

Na zdjęciu: Zestaw garnków 9 el. SIMPLE
 

Na dużej patelni rozgrzej olej. Przysmaż na nim cebulę, a następnie dodaj czosnek.

Cebulę z czosnkiem dodaj do szpinaku i wymieszaj ze sobą. Całość przełóż do garnka z gnocchi i ponownie wymieszaj.

Gnocchi ze szpinakiem i parmezanem – Drewniana solniczka i młynek do pieprzu NATUR

Na zdjęciu: Drewniana solniczka i młynek do pieprzu NATUR
 

Danie dopraw solą i pieprzem.

Każdą porcję obficie posyp startym parmezanem.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2021

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności