0

Grillowane żeberka z rozmarynem

Składniki:

  • 2 kg żeberek wieprzowych
  • 5 ząbków czosnku
  • 130 ml oliwy z oliwek
  • 6 gałązek świeżego rozmarynu
  • Sól i pieprz

Grillowane żeberka z rozmarynem – Zestaw garnków PRESTIGE PLUS

Na zdjęciu: Zestaw garnków PRESTIGE PLUS
 

Przygotowanie:

Podziel żeberka na mniejsze części po ok. 3-4 kości.

Przygotuj miskę. Umieść w niej czosnek wyciśnięty przez praskę, dodaj oliwę, sól oraz pieprz. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki.

Grillowane żeberka z rozmarynem – Gerlach Natur NK320 Łyżka i Łopatka szczelinowa

Na zdjęciu: Gerlach Natur NK320 Łyżka i Łopatka szczelinowa
 

W marynacie umieść żeberka i dodaj do nich gałązki świeżego rozmarynu. Odstaw mięso do lodówki na 3 godziny, a jeśli masz taką możliwość – na całą noc.

Żeberka grilluj razem z rozmarynem przez około 30 minut, co jakiś czas obracając mięso i polewając je marynatą.

Grillowane żeberka z rozmarynem – Patelnia grillowa NATUR 24 cm

Na zdjęciu: Patelnia grillowa NATUR 24 cm
 

Dodatkiem do grillowanych żeberek mogą być np. gotowane ziemniaki.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2021

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności