Grillowane żeberka z rozmarynem

Grillowane żeberka z rozmarynem

Składniki:

  • 2 kg żeberek wieprzowych
  • 5 ząbków czosnku
  • 130 ml oliwy z oliwek
  • 6 gałązek świeżego rozmarynu
  • Sól i pieprz

Przygotowanie:

Rozdzielamy żeberka na mniejsze porcje (po 3, 4 kości).

W misce mieszamy czosnek z oliwą, solą i pieprzem.

Umieszczamy żeberka w marynacie, na mięsie kładziemy gałązki świeżego rozmarynu.

Mięso w marynacie pozostawiamy na około 3 godziny, a najlepiej na całą noc.

Żeberka razem z gałązkami rozmarynu grillujemy powoli na małym ogniu przez pół godziny, odwracając mięso i polewając je marynatą co jakiś czas.

Wskazówka:

Do przygotowania żeberek z rozmarynem, polecamy patelnię grillową Natur.

Patelnia grillowa Natur


powrót

Nagrody i wyróżnienia

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności