0

Jak ugotować kompot wigilijny

Składniki

  • 60 g suszonych owoców: morele, figi, jabłka, gruszki, śliwki
  • 10 g rodzynek
  • 5 łyżek miodu
  • 1 pomarańcza
  • 1 cytryna
  • 10 goździków
  • Imbir
  • Cynamon
  • Gałka muszkatołowa

Jak ugotować kompot wigilijny – Zestaw garnków 10 el. SUPERIOR

Na zdjęciu: Zestaw garnków 10 el. SUPERIOR
 

Przygotowanie

Suszone owoce umieść w sitku, oparz je, a następnie przełóż do garnka i zalej 2 litrami przegotowanej wody. Dodaj do nich cynamon oraz goździki, a na koniec dobrze wymieszaj.

Jak ugotować kompot wigilijny – Zestaw garnków 9 el. SIMPLE

Na zdjęciu: Zestaw garnków 9 el. SIMPLE
 

Odstaw garnek na 3 godziny. Po tym czasie umieść go na kuchence i gotuj przez 30 minut. Dodaj miód, imbir, gałkę muszkatołową. Gotuj jeszcze przez ok. 10 minut, mieszając co jakiś czas.

Jak ugotować kompot wigilijny – Łyżka drewniana NATUR

Na zdjęciu: Łyżka drewniana NATUR
 

Po zdjęciu z ognia dodaj do kompotu wigilijnego plastry cytryny i pomarańczy. Odstaw garnek do wystudzenia.

Jak ugotować kompot wigilijny – Kubki - Mikołaj Kasprzyk DESIGNER COLLECTION

Na zdjęciu: Kubki - Mikołaj Kasprzyk DESIGNER COLLECTION
 

Kompot wigilijny podawaj w temperaturze pokojowej lub lekko schłodzony.
 

Sprawdź również przepisy na świąteczne pierniczki i aromatyczne chipsy jabłkowe.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2021

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności