0

Kruche rogaliki

Składniki:

  • 200 g mąki
  • 200 g masła
  • 100 g migdałów
  • 60 g cukru pudru
  • 1/3 laski wanilii

Jak zrobić kruche rogaliki?

Upraż migdały, obierz je z łupiny, a następnie zmiel w maszynce do migdałów.

Na stolnicy umieść przesianą mąkę, dodaj do niej masło i posiekaj. Następnie dodaj migdały, zagnieć składniki i ostudź.

Z ciasta zrób wałek o średnicy 1,5 cm. Pokrój go na kawałki o długości 6 cm. Każdy z nich uformuj na kształt rogalika i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub skorzystaj z silikonowej formy do pieczenia np. kwadratowej Gerlach SMART.

Kruche rogaliki – Silikonowa forma do pieczenia kwadratowa 20cm SMART BLACK

Na zdjęciu: Silikonowa forma do pieczenia kwadratowa 20cm SMART BLACK
 

Nagrzej piekarnik do 200 stopni i piecz rogaliki przez 8-10 minut.

Gorące ciasteczka zdejmij ostrożnie z blaszki i ułóż je na stolnicy. Przed podaniem posyp je grubą warstwą cukru pudru.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2022

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności