Składniki:
- 120 g makaronu świderki
- 200 g piersi z kurczaka
- 1 marchewka
- 1 pomidor
- 1 czerwona papryka
- ¼ ogórka zielonego
- 1 łyżeczka zielonego pesto
- 1 łyżeczka posiekanej, świeżej pietruszki
- Sól i pieprz
Przygotowanie:
Gotujemy makaron według wskazówek na opakowaniu, odcedzamy i odstawiamy na bok.
Obieramy marchewkę, pomidora i ogórka.
Marchewkę trzemy na tarce, pomidora i paprykę kroimy w kostkę. Ogórek przekrawamy na pół, a następnie kroimy w plasterki.
Pierś z kurczaka płuczemy pod bieżącą wodą i kroimy w paski.
Do miski dodajemy warzywa, pesto oraz mięso i delikatnie mieszamy.
Następnie, dodajemy makaron, sól, pieprz, pietruszkę i ponownie mieszamy.
Wskazówka:
Aby wygodnie pokroić warzywa, użyj noża szefa kuchni Smart Granit.