Makaron świderki z kurczakiem i warzywami

Makaron świderki z kurczakiem i warzywami

Składniki:

  • 120 g makaronu świderki
  • 200 g piersi z kurczaka
  • 1 marchewka
  • 1 pomidor
  • 1 czerwona papryka
  • ¼ ogórka zielonego
  • 1 łyżeczka zielonego pesto
  • 1 łyżeczka posiekanej, świeżej pietruszki
  • Sól i pieprz

Przygotowanie:

Gotujemy makaron według wskazówek na opakowaniu, odcedzamy i odstawiamy na bok.

Obieramy marchewkę, pomidora i ogórka.

Marchewkę trzemy na tarce, pomidora i paprykę kroimy w kostkę. Ogórek przekrawamy na pół, a następnie kroimy w plasterki.

Pierś z kurczaka płuczemy pod bieżącą wodą i kroimy w paski.

Do miski dodajemy warzywa, pesto oraz mięso i delikatnie mieszamy.

Następnie, dodajemy makaron, sól, pieprz, pietruszkę i ponownie mieszamy.

Wskazówka:

Aby wygodnie pokroić warzywa, użyj noża szefa kuchni Smart Granit.

Zestaw noży kuchennych Smart Granit


powrót

Nagrody i wyróżnienia

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności