Maślane tosty w stylu angielskim

Maślane tosty w stylu angielskim

Składniki:

  • Masło
  • 400g fasoli z puszki
  • 4 kromki ciemnego chleba
  • 100 ml bulionu warzywnego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 pomidory
  • 1 czerwona cebula
  • Szczypiorek
  • Pół łyżeczki rozmarynu
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Myjemy szczypiorek i osuszamy.

Cebulę, szczypiorek oraz czosnek obieramy, kroimy drobno.

Rozgrzewamy masło na patelni i przesmażamy szybko czosnek z rozmarynem.  Następnie dodajemy pomidory i fasolę. Wlewamy bulion warzywny, całość doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy płomień i gotujemy na wolnym ogniu przez 15 minut.

Ściągamy patelnię z ognia i rozgniatamy widelcem fasolę i pomidory.

Kromki chleba umieszczamy w tosterze lub na grillu elektrycznym, aby się ładnie zarumieniły.

Smarujemy masłem gorące tosty.

Grzanki smarujemy pastą z fasoli i posypujemy je poszatkowanym szczypiorkiem oraz czerwoną cebulą.

Wskazówka:

Do przygotowania tostów polecamy nóż do chleba 8” Style.

Nóż do chleba 8" Style


powrót

Nagrody i wyróżnienia

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności