Składniki:
- Masło
- 400g fasoli z puszki
- 4 kromki ciemnego chleba
- 100 ml bulionu warzywnego
- 2 ząbki czosnku
- 2 pomidory
- 1 czerwona cebula
- Szczypiorek
- Pół łyżeczki rozmarynu
- Sól i pieprz
Na zdjęciu: Zestaw patelnii SOLID LITE 24/28 cm z powłoką ceramiczną
Jak przygotować maślane tosty w stylu angielskim?
Szczypiorek dokładnie umyj pod bieżącą wodą, osusz i drobno posiekaj.
Cebulę oraz czosnek obierz i pokrój na drobne kawałki.
Na zdjęciu: Zestaw noży w bloku FINE
Na głębokiej patelni rozgrzej masło i podsmaż na nim czosnek wraz z rozmarynem. Następnie dodaj do nich pomidory oraz fasolę, wlej bulion warzywny i doprowadź całość do wrzenia. Zmniejsz płomień i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.
Na zdjęciu: Patelnia głęboka GRANITEX 28 cm z powłoką ceramiczną
Zdejmij patelnię z ognia i rozgnieć fasolę oraz pomidory.
Kromki chleba umieść w tosterze, na grillu elektrycznym lub patelni grillowej, aby ładnie się zarumieniły.
Na zdjęciu: Patelnia grillowa NATUR 28 cm
Gorące tosty posmaruj masłem, a następnie pastą z fasoli. Na koniec posyp je szczypiorkiem oraz czerwoną cebulą.