0

Panini z indykiem

Składniki:

  • 1 bułka panini
  • Oliwa z oliwek
  • 2 plastry boczku
  • 75 g polędwicy z indyka
  • 1 mały pomidor
  • Dwa liście sałaty lodowej
  • 1 łyżeczka słodkiej musztardy
  • 2 łyżeczki  majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 plasterki żółtego sera
  • Sól i pieprz

Jak zrobić panini z indykiem?

Panini przekrój na pół i delikatnie polej oliwą z każdej strony. Bułkę umieść w tosterze lub na grillu, aby delikatnie się przyrumieniła.

Opłucz indyka pod bieżącą wodą, osusz za pomocą ręcznika papierowego i dopraw solą oraz pieprzem do smaku.

Na patelni grillowej np. Gerlach NATUR podsmażaj polędwicę wraz z plastrami boczku, aż się zarumienią.

Panini z indykiem – Patelnia grillowa NATUR 28 cm

Na zdjęciu: Patelnia grillowa NATUR 28 cm
 

Umyj pomidor i pokrój go na plasterki.

Sałatę lodową opłucz i osusz.

Przygotuj sos czosnkowy. Wymieszaj jogurt naturalny z majonezem, a następnie dodaj do nich czosnek przeciśnięty przez praskę (polecamy wyciskacz do czosnku Gerlach SOLID) i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj.

Panini z indykiem – Wyciskacz do czosnku SOLID

Na zdjęciu: Wyciskacz do czosnku SOLID
 

Bułkę panini posmaruj sosem czosnkowym (obie połówki) i ułóż na niej plaster sera, pomidora, indyka, 2 plastry boczku, musztardę, kolejny kawałek sera oraz sałatę. Gdy umieścisz już bułce wszystkie składniki, możesz ją zamknąć.

Panini z indykiem gotowe. Smacznego!

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2022

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności