Panini z indykiem

Panini z indykiem

Składniki:

  • 1 bułka panini
  • Oliwa z oliwek
  • 2 plastry boczku
  • 75 g polędwicy z indyka
  • 1 mały pomidor
  • Dwa liście sałaty lodowej
  • 1 łyżeczka słodkiej musztardy
  • 2 łyżeczki  majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 plasterki żółtego sera
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Panini przekrawamy na pół, skrapiamy z dwóch stron oliwą i wkładamy do tostera lub na grilla elektrycznego, aby bułka się przyrumieniła.

Indyka płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy papierowym ręcznikiem, a następnie doprawiamy solą i pieprzem.

Na patelni grillowej grillujemy polędwicę z indyka oraz plastry boczku, aż się zarumienią.

Myjemy pomidora i kroimy na plasterki.

Sałatę lodową płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy.

Przygotowujemy sos czosnkowy: mieszamy jogurt z majonezem, dodajemy przeciśnięty czosnek i doprawiamy solą oraz pieprzem. Całość mieszamy.

Bułkę panini smarujemy sosem czosnkowym, następnie kładziemy plasterek sera, plasterek pomidora, indyka i dwa plastry boczku. Boczek smarujemy musztardą, następnie kładziemy drugi kawałek sera, sałatę i zamykamy kanapkę drugą bułką panini również posmarowaną sosem czosnkowym.

Wskazówka:

Do przygotowania panini polecamy patelnię grillową Natur.

Patelnia grillowa Natur


powrót

Nagrody i wyróżnienia

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności