0

Pasta z groszku i awokado

Składniki:

  • 1 szklanka zielonego groszku z puszki
  • ½ awokado
  • 10 dag sera feta
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka soku z limonki
  • Szczypta chili
  • Sól i Pieprz
     

Zestaw sztućców 24 szt. połysk MANGO

Na zdjęciu: Zestaw sztućców 24 szt. połysk MANGO
 

Przygotowanie:

Umyj awokado, przekrój je i usuń z niego pestkę. Za pomocą łyżki wyjmij miąższ i umieść w misce. Aby podkreślić nieco jego smak i spowolnić proces utleniania się, dodaj łyżeczkę soku z limonki.
 

Zestaw sztućców 24 szt. połysk MODERN

Na zdjęciu: Zestaw sztućców 24 szt. połysk MODERN
 

Przygotuj dodatki. Groszek odcedź, a następnie umieść w misce razem z awokado. Obierz czosnek i wyciśnij go przez praskę lub zetrzyj na tarce.

Dodaj pozostałe składniki – ser feta oraz oliwę. Całość przypraw do smaku ulubionymi przyprawami i wymieszaj. Na koniec zmiksuj na gładką masę.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2020

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności