Składniki:
- 1 szklanka zielonego groszku z puszki
- ½ awokado
- 10 dag sera feta
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka soku z limonki
- Szczypta chili
- Sól i Pieprz
Na zdjęciu: Zestaw sztućców 24 szt. połysk MANGO
Przygotowanie:
Umyj awokado, przekrój je i usuń z niego pestkę. Za pomocą łyżki wyjmij miąższ i umieść w misce. Aby podkreślić nieco jego smak i spowolnić proces utleniania się, dodaj łyżeczkę soku z limonki.
Na zdjęciu: Zestaw sztućców 24 szt. połysk MODERN
Przygotuj dodatki. Groszek odcedź, a następnie umieść w misce razem z awokado. Obierz czosnek i wyciśnij go przez praskę lub zetrzyj na tarce.
Dodaj pozostałe składniki – ser feta oraz oliwę. Całość przypraw do smaku ulubionymi przyprawami i wymieszaj. Na koniec zmiksuj na gładką masę.