0

Pasta z groszku i awokado

Składniki:

  • 1 szklanka zielonego groszku z puszki
  • ½ awokado
  • 10 dag sera feta
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka soku z limonki
  • Szczypta chili
  • Sól i Pieprz

Przygotowanie:

Odcedzamy groszek z puszki na sitku.

Z awokado usuwamy pestkę, obieramy ze skórki i wybieramy łyżką miąższ. Skrapiamy sokiem z limonki.

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.

W miseczce mieszamy awokado, z serem feta, czosnkiem, groszkiem i oliwą. Przyprawiamy do smaku i miksujemy całość na gładką masę.

Wskazówka:

Do wygodnego wybierania miąższu z awokado polecamy łyżkę obiadową z zestawu Celestia.

Zestaw sztućców 68 el. Celestia

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2019

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności