Składniki:
- 200 g wędzonego łososia
- 1 jajko na twardo
- 3 łyżeczki słodkiej musztardy
- 2 łyżeczki majonezu
- 1 cebula dymka
- Świeża bagietka
- Szczypiorek
- Sól
- Pieprz ziołowy
Na zdjęciu: Zestaw sztućców FJORD 24 szt. połysk
Jak zrobić pastę z łososia?
Cebulę dymkę obierz i poszatkuj. Umyj szczypiorek i drobno go posiekaj.
Ugotuj jajko na twardo, a następnie obierz je i pokrój w drobną kostkę.
Na zdjęciu: Zestaw noży w bloku FINE
Wędzonego łososia zblenduj tak, aby powstała miękka masa. Dodaj do niej jajko, musztardę, majonez, a także sól i pieprz.
Wszystkie składniki dobrze ze sobą wymieszaj za pomocą łyżki (nie używaj do tego blendera).
Na zdjęciu: Zestaw akcesoriów NATUR
Pasta z łososia najlepiej smakuje na świeżej bagietce. Kanapki możesz dodatkowo udekorować świeżym szczypiorkiem. Smacznego!