0

Pieczona kukurydza z masłem, czosnkiem i miodem

Składniki:

  • 2 kukurydze
  • 1 łyżka masła
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka miodu
  • Szczypta soli

Pieczona kukurydza z masłem, czosnkiem i miodem – Zestaw garnków 10 el. SUPERIOR

Na zdjęciu: Zestaw garnków 10 el. SUPERIOR
 

Jak przygotować pieczoną kukurydzę z masłem, czosnkiem i miodem?

Obierz obie kukurydze z liści i opłucz je pod bieżącą wodą.

Pieczona kukurydza z masłem, czosnkiem i miodem – Zestaw noży z deską magnetyczną Ambiente Magnetic

Na zdjęciu: Zestaw noży z deską magnetyczną Ambiente Magnetic
 

Przekrój każdą kolbę na 3 części.

Nagrzej piekarnik do 180 stopni.

Do dużego garnka włóż części kukurydzy i zalej je wrzątkiem. Dodaj szczyptę soli i gotuj je przez 10 minut.

Pieczona kukurydza z masłem, czosnkiem i miodem – Zestaw garnków 6 el. PRIME

Na zdjęciu: Zestaw garnków 6 el. PRIME
 

W tym czasie rozpuść w rondelku odrobinę masła, a następnie dodaj do niego sól, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz miód. Wszystkie składniki dobrze ze sobą wymieszaj.

Pieczona kukurydza z masłem, czosnkiem i miodem – Rondel z rączką SIMPLE 16cm – 1.5L

Na zdjęciu: Rondel z rączką SIMPLE 16cm – 1.5L
 

Gotową kukurydzę dokładnie odsącz z wody i przełóż do brytfanki. Polej je przygotowanym wcześniej masłem, jednocześnie obracając tak, aby były nim pokryte z każdej strony.

Pieczona kukurydza z masłem, czosnkiem i miodem – Brytfanna indukcyjna do pieczenia GRANITEX

Na zdjęciu: Brytfanna indukcyjna do pieczenia GRANITEX
 

Włóż naczynie do nagrzanego piekarnika i piecz przez 15 minut. Aby kukurydze równomiernie się przyrumieniły, warto obracać je w trakcie pieczenia. Gdy kukurydza z masłem, czosnkiem i miodem jest już gotowa, przełóż ją na talerze.

Smacznego!

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2021

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności