Pomysł na szybką przystawkę – podsmażana fasolka szparagowa

Pomysł na szybką przystawkę – podsmażana fasolka szparagowa

Składniki:

  • 350 g fasolki szparagowej ze słoika
  • 150 g boczku
  • 50 g parmezanu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • Sól i pieprz

Przygotowanie:

Dokładnie odcedzamy fasolkę.

Boczek kroimy w kostkę.

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy boczek, aż się zarumieni.

Następnie, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy przez pół minuty.

Dodajemy fasolkę i smażymy całość na dużym płomieniu, aby zredukować wodę z fasolki. Od czasu do czasu mieszając.

Każdą z porcji z fasolką posypujemy obficie parmezanem.

Wskazówka:

Do przygotowania podsmażanej fasolki szparagowej polecamy patelnię Contrast Classic.

Patelnia Harmony Classic


powrót

Nagrody i wyróżnienia

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności