0

Przepis na gruszki z mięsem

Przepis na gruszki z mięsem to smak lata w wytrawnym daniu, które pokocha cała Twoja rodzina. Do jego przygotowania użyj produktów pochodzenia ekologicznego. Mają one zdecydowanie bogatszy smak!

Składniki:

  • 750 g wieprzowiny
  • 300 g włoszczyzny bez kapusty
  • 750 g gruszek
  • 30 g masła klarowanego
  • 30 g mąki pszennej
  • 1 kostka rosołowa
  • sok z 1 cytryny
  • sól i cukier wg. uznania

Jak przygotować gruszki z mięsem?

Mięso dokładnie umyj. Włoszczyznę pokrój na drobne kawałki. Włóż je do 1 l wody razem z mięsem i gotuj przez 40-50 minut. Sprawdzi się do tego garnek SIMPLE. Gruszki obierz, przekrój na pół i usuń z nich gniazda nasienne. Dodaj je do warzyw i mięsa. Gotuj przez kolejne 20 minut.

Gdy mięso będzie zupełnie miękkie, zdejmij je z ognia i przyrządź sos. Z masła klarowanego i mąki pszennej stwórz zasmażkę, używając do tego patelni z nieprzywierającą powłoką INITIAL. Dodaj do niej ok. 400 ml wywaru. Dodaj kostkę rosołową, sól, cukier i sok z cytryny. Smak powinien być pikantny, słodko-kwaśny. Dodaj do niego pokrojone na porcje mięso oraz gruszki. Smacznego!

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2023

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności