Składniki:
- 200 g kaszy kuskus
- 200 g kukurydzy z puszki
- 400 g czarnej fasoli z puszki
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- 1 piklowana papryczka jalapeno
- 3 cebule dymki
- 2 limonki
- 3 łyżki poszatkowanej, świeżej kolendry
- 1 łyżka kuminu
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- Sól i pieprz
Na zdjęciu: Czajnik Ambiente Plus 2,8L
Jak zrobić sałatkę z warzywami i kaszą kuskus?
Przygotuj kaszę kuskus zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Fasolę oraz kukurydzę z puszki odcedź. Paprykę umyj i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i poszatkuj. Składniki umieść w jednej misce.
Na zdjęciu: Zestaw noży z deską magnetyczną Ambiente Magnetic
W mniejszym naczyniu przygotuj sos. Wyciśnij sok z limonki, dodaj oliwę, kumin i wymieszaj. Gotowy sos przelej do miski z sałatką.
Na zdjęciu: Zestaw sztućców 24 szt. FLAMES połysk
Na koniec dodaj kaszę kuskus, świeżą kolendrę oraz przyprawy. Wszystko wymieszaj i podawaj na ciepło.