Sałatka z warzywami i kaszą kuskus

Sałatka z warzywami i kaszą kuskus

Składniki:

  • 200 g kaszy kuskus
  • 200 g kukurydzy
  • 400 g czarnej fasoli
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 1 piklowana papryczka jalapeno
  • 3 cebule dymki
  • 2 limonki
  • 3 łyżki poszatkowanej, świeżej kolendry
  • 1 łyżka kuminu
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Gotujemy kaszę kuskus według instrukcji na opakowaniu.

Fasolę z puszki oraz kukurydzę odcedzamy.

Papryki kroimy w kosteczkę. Cebulę szatkujemy.

Przygotowujemy sos. Do miseczki wyciskamy sok z limonki, dodajemy oliwę i kumin. Mieszamy.

Do większej miski dodajemy fasolę, kukurydzę, pokrojone papryki, cebule i wlewamy przygotowany sos. Na koniec dodajemy kaszę kuskus, świeżą kolendrę , przyprawy i mieszamy całość.

Sałatkę najlepiej podawać ciepłą.

Wskazówka:

Do przygotowania sałatki polecamy zestaw noży kuchennych Modern.

Zestaw noży kuchennych Modern


powrót

Nagrody i wyróżnienia

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności