Szakszuka

Szakszuka

Składniki:

  • 2 pomidory bez skórki pokrojone w kostkę
  • 1 duży ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
  • 2 jajka
  • ½ łyżki oliwy
  • Bagietka do podania
  • Sól i pieprz

Przygotowanie:

Na patelni o średnicy 20 cm rozgrzewamy olej rzepakowy.

Podsmażamy czosnek przez pół minuty.

Następnie, dodajemy pomidory, doprawiamy je solą i pieprzem. Całość mieszamy i smażymy przez 6 minut.

Na podsmażone pomidory wbijamy jajka.

Przykrywamy patelnię i gotujemy przez 4 minuty, aż zetną się białka.

Szakszukę podajemy z chrupiącą bagietką.

Wskazówka:

Do przygotowania Szakszuki polecamy małą 20 cm patelnię Natur.

Patelnia Natur


powrót

Nagrody i wyróżnienia

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności