0

Szakszuka

Składniki:

  • 2 pomidory bez skórki pokrojone w kostkę
  • 1 duży ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
  • 2 jajka
  • ½ łyżki oliwy
  • Bagietka do podania
  • Sól i pieprz

 

Jak zrobić szakszukę?

Na małej patelni MONOLIT o średnicy 20 cm z powłoką ceramiczną rozgrzej olej rzepakowy. Podsmaż czosnek i dodaj pokrojone w kostkę pomidory. Dopraw je solą, pieprzem, wymieszaj i smaż przez 6 minut.

Szakszuka – Patelnia MONOLIT 20 cm z powłoką ceramiczną

Na zdjęciu: Patelnia MONOLIT 20 cm z powłoką ceramiczną
 

Do mieszania na patelniach z powłokami polecamy akcesoria kuchenne NATUR, które dzięki zastosowaniu wysokiej jakości silikonu, nie uszkodzą naczynia.

Szakszuka – Zestaw akcesoriów NATUR

Na zdjęciu: Zestaw akcesoriów NATUR
 

Na podsmażone pomidory wbij jajka.

Przykryj patelnię i smaż przez kolejne 4 minuty, aż białka się zetną.

Szakszuka najlepiej smakuje ze świeżą, chrupiącą bagietką.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2023

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności