0

Tosty krewetkowo – sezamowe

Składniki:

  • 230 g krewetek
  • 3 cebule dymki
  • Olej rzepakowy
  • 5 łyżek sezamu
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 białko
  • 5 tostów pszennych
  • Szczypiorek
  • Szczypta chilli
  • Szczypta soli

 

Jak zrobić tosty krewetkowo – sezamowe?

Szczypiorek oraz obraną cebulę dymkę drobno posiekaj.

Krewetki ugotuj w lekko posolonej wodzie tak, aby były miękkie. Gdy będą gotowe, obierz je i zmiksuj razem z cebulką na gładką masę.

Wymieszaj w misce masę krewetkową razem z solą, chilli, sosem sojowym, mąką kukurydzianą i ubitym białkiem. Do mieszania polecamy akcesoria NATUR.

Tosty krewetkowo – sezamowe – Zestaw akcesoriów NATUR

Na zdjęciu: Zestaw akcesoriów NATUR
 

Kromki pieczywa tostowego pokrój w trójkąty, posmaruj je pastą krewetkową i posyp sezamem.

woku MONOLIT rozgrzej olej rzepakowy. Ostrożnie ułóż tosty na rozgrzanym oleju pastą krewetkową do dołu i smaż przez 3,5 minuty.

Tosty krewetkowo – sezamowe – Patelnia Wok MONOLIT 30 cm

Na zdjęciu: Patelnia Wok MONOLIT 30 cm
 

Gotowe tosty krewetkowo–sezamowe wyjmij z woka za pomocą cedzaka i ułóż na ręcznikach papierowych, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.

Tosty najlepiej podawać na ciepło od razu po usmażeniu. Na koniec warto posypać je świeżym szczypiorkiem.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2023

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności