0

Wieprzowina w curry ze świeżymi ziołami

Składniki:

  • 500 g chudej wieprzowiny
  • 2 małe cebule
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka świeżo potartego imbiru
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • 1 łyżeczka mielonej kurkumy
  • 1 łyżeczka mielonego  kminu rzymskiego
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 suszona papryczka
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • Sól i pieprz
  • Natka pietruszki

Wieprzowina w curry ze świeżymi ziołami – Patelnia SOLID 22 cm z powłoką ceramiczną

Na zdjęciu: Patelnia SOLID 22 cm z powłoką ceramiczną
 

Przygotowanie:

Umyj mięso i dobrze ususz je papierowym ręcznikiem. Następnie pokrój je w duże kostki.

Obierz cebulę i posiekaj. Suszoną papryczkę chilli pokrój na drobne kawałki. Poszatkuj natkę pietruszki.

Wieprzowina w curry ze świeżymi ziołami – Zestaw noży w bloku MODERN

Na zdjęciu: Zestaw noży w bloku MODERN
 

Na dużej głębokiej patelni rozgrzej olej. Smaż na nim mięso, aż się przyrumieni. Dopraw je solą i pieprzem. Dodaj cebulę, świeży starty imbir oraz chili.

Smaż całość jeszcze przez ok. 3 minuty na średnim ogniu. Przypraw kolendrą, kurkumą, kminem rzymskim i czosnkiem.

Wieprzowina w curry ze świeżymi ziołami – Patelnia głęboka CONTRAST PROCOAT 28 cm z powłoką ceramiczną

Na zdjęciu: Patelnia głęboka CONTRAST PROCOAT 28 cm z powłoką ceramiczną
 

Wlej szklankę wody i sos sojowy. Gotuj danie na małym ogniu, pod przykryciem przez ok. 45 minut. Jeśli zajdzie taka potrzeba, możesz co jakiś czas dolewać odrobinę wody.

Wieprzowina w curry ze świeżymi ziołami – Zestaw sztućców 24 szt. ANTICA połysk

Na zdjęciu: Zestaw sztućców 24 szt. ANTICA połysk
 

Mięso posyp świeżą, poszatkowaną natką pietruszki. Podawaj z ryżem Basmati.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2021

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności