Składniki:
- 500 g chudej wieprzowiny
- 2 małe cebule
- 4 łyżki oleju
- 1 łyżeczka świeżo potartego imbiru
- 1 łyżeczka mielonej kolendry
- 1 łyżeczka mielonej kurkumy
- 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
- 1 suszona papryczka
- 2 łyżki sosu sojowego
- Sól i pieprz
- Natka pietruszki
Na zdjęciu: Patelnia SOLID 22 cm z powłoką ceramiczną
Przygotowanie:
Umyj mięso i dobrze ususz je papierowym ręcznikiem. Następnie pokrój je w duże kostki.
Obierz cebulę i posiekaj. Suszoną papryczkę chilli pokrój na drobne kawałki. Poszatkuj natkę pietruszki.
Na zdjęciu: Zestaw noży w bloku MODERN
Na dużej głębokiej patelni rozgrzej olej. Smaż na nim mięso, aż się przyrumieni. Dopraw je solą i pieprzem. Dodaj cebulę, świeży starty imbir oraz chili.
Smaż całość jeszcze przez ok. 3 minuty na średnim ogniu. Przypraw kolendrą, kurkumą, kminem rzymskim i czosnkiem.
Na zdjęciu: Patelnia głęboka CONTRAST PROCOAT 28 cm z powłoką ceramiczną
Wlej szklankę wody i sos sojowy. Gotuj danie na małym ogniu, pod przykryciem przez ok. 45 minut. Jeśli zajdzie taka potrzeba, możesz co jakiś czas dolewać odrobinę wody.
Na zdjęciu: Zestaw sztućców 24 szt. ANTICA połysk
Mięso posyp świeżą, poszatkowaną natką pietruszki. Podawaj z ryżem Basmati.