Wiosenna lemoniada

Wiosenna lemoniada

Składniki:

  • 1 litr wody gazowanej
  • 4 cytryny
  • 2 limonki
  • 100 g brązowego cukru
  • Garść świeżych liści mięty
  • Garść płatków bratka
  • Kostki lodu

Sposób przygotowania:

Wyciskamy sok z cytryny i limonek.

Przelewamy sok do dzbanka.

Dodajemy cukier i liście mięty.

Wlewamy wodę i mieszamy.

Lemoniadę przelewamy do szklanki, podajemy z kilkoma kostkami lodu i przyozdabiamy płatkami bratka.

Wskazówka:

Do przygotowania wiosennej lemoniady polecamy zestaw sztućców Deco.

Zestaw sztućców Deco


powrót

Nagrody i wyróżnienia

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności