0

Wolno duszona wołowina z ziemniakami i rozmarynem

Składniki:

  • 800 g steka wołowego
  • 500 ml bulionu wołowego
  • 15 małych, młodych ziemniaków
  • 3 marchewki
  • 500 g cebuli
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 200 ml passaty pomidorowej
  • 2 łyżki słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 1 łyżka mąki
  • Sól i pieprz do smaku

Wolno duszona wołowina z ziemniakami i rozmarynem – Zestaw 3x patelni 20/24/28 cm GRANITEX

Na zdjęciu: Zestaw 3x patelni 20/24/28 cm GRANITEX
 

Jak przygotować wolno duszoną wołowinę z ziemniakami i rozmarynem?

Umyj mięso i pokrój go w kostkę.

Wolno duszona wołowina z ziemniakami i rozmarynem  – Zestaw noży w bloku LOFT

Na zdjęciu: Zestaw noży w bloku LOFT
 

Na dużej patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim kawałki mięsa.

Obierz cebulę i pokrój ją w drobną kostkę. Umyj marchewkę, obierz ją, a następnie pokrój w plastry. Tak przygotowane warzywa umieść na patelni i podsmaż, aż staną się miękkie.

Wolno duszona wołowina z ziemniakami i rozmarynem  – Patelnia FIRST 28 cm z powłoką ceramiczną

Na zdjęciu: Patelnia FIRST 28 cm z powłoką ceramiczną
 

Dodaj słodką paprykę, rozmaryn, mąkę oraz bulion wołowy. Na koniec dopraw solą i pieprzem do smaku.

Wolno duszona wołowina z ziemniakami i rozmarynem – Drewniana solniczka i młynek do pieprzu NATUR

Na zdjęciu: Drewniana solniczka i młynek do pieprzu NATUR
 

Gdy danie zacznie się gotować, zmniejsz ogień, dodaj passatę pomidorową i wymieszaj wszystkie składniki.

Potrawę duś pod przykryciem przez ok. 1,5 godziny.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2021

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności