Składniki:
- 800 g steaku wołowego
- 500 ml bulionu wołowego
- 15 małych, młodych ziemniaków
- 3 marchewki
- 500g cebuli
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- 200 ml łyżek passaty pomidorowej
- 2 łyżki słodkiej papryki
- Pół łyżki rozmarynu
- 1 łyżka mąki
- Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Umyj mięso i pokrój je na dużą kostkę.
Rozgrzej olej na dużej patelni i przesmaż kawałki wołowiny.
Obierz i pokrój cebulę w kosteczkę. Marchewkę umyj, obierz i pokrój w plastry.
Dodaj pokrojone warzywa na patelnię i gotuj aż staną się miękkie.
Dodaj sól i pieprz, słodką paprykę, rozmaryn, mąkę, wlej bulion wołowy i poczekaj aż wszystko zacznie się gotować.
Następnie zmniejsz płomień, wymieszaj zawartość patelni i dolej passatę pomidorową.
Przykryj naczynie i całość duś przez około 1 ½ godziny.
Wskazówka:
Aby szybko pokroić mięso na kawałki, polecamy nóż kuchenny 8" NATUR.