Wolno duszona wołowina z ziemniakami i rozmarynem

Wolno duszona wołowina z ziemniakami i rozmarynem

Składniki:

  • 800 g steaku wołowego
  • 500 ml bulionu wołowego
  • 15 małych, młodych ziemniaków
  • 3  marchewki
  • 500g cebuli
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 200 ml łyżek passaty pomidorowej
  • 2 łyżki słodkiej papryki
  • Pół łyżki rozmarynu
  • 1 łyżka mąki
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Umyj mięso i pokrój je na dużą kostkę.

Rozgrzej olej na dużej patelni i przesmaż kawałki wołowiny.

Obierz i pokrój cebulę w kosteczkę. Marchewkę umyj, obierz i pokrój w plastry.

Dodaj pokrojone warzywa na patelnię i gotuj aż staną się miękkie.

Dodaj sól i pieprz, słodką paprykę, rozmaryn, mąkę, wlej bulion wołowy i poczekaj aż wszystko zacznie się gotować.

Następnie zmniejsz płomień, wymieszaj zawartość patelni i dolej passatę pomidorową.

Przykryj naczynie i całość duś przez około 1 ½ godziny.

Wskazówka:

Aby szybko pokroić mięso na kawałki, polecamy nóż kuchenny 8" NATUR.

Nóż kuchenny 8


powrót

Nagrody i wyróżnienia

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności