0

Zapiekanka z dorszem, chilli i cytryną

Składniki:

  • 700 g filetów z dorsza
  • 1 cytryna
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 papryczka chilli
  • 150 ml bulionu rybnego
  • 3 jajka

Zapiekanka z dorszem, chilli i cytryną  – Brytfanna indukcyjna do pieczenia GRANITEX

Na zdjęciu: Brytfanna indukcyjna do pieczenia GRANITEX
 

Jak zrobić zapiekankę z dorszem, chilli i cytryną?

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.

Umyj cytrynę, obierz ją ze skórki i pokrój na plastry. Obierz czosnek i pokrój go na małe kawałki (najlepiej cienkie plasterki).

Zapiekanka z dorszem, chilli i cytryną  – Ambiente Magnetic Kpl. 5 szt. noży kuchennych z deską magnetyczną

Na zdjęciu: Ambiente Magnetic Kpl. 5 szt. noży kuchennych z deską magnetyczną
 

Filety z dorsza umyj, pokrój na mniejsze kawałki i ułóż w naczyniu żaroodpornym razem z plastrami cytryny oraz czosnkiem. Rybę delikatnie skrop oliwą, dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Zapiekanka z dorszem, chilli i cytryną – Drewniana solniczka i młynek do pieprzu NATUR

Na zdjęciu: Drewniana solniczka i młynek do pieprzu NATUR
 

Papryczkę chili pokrój w krążki.

Do niewielkiego garnka wlej bulion rybny, wbij jajka, dodaj papryczkę, a następnie zmiksuj wszystkie składniki. Na koniec możesz jeszcze doprawić całość odrobiną soli i pieprzu.

Zapiekanka z dorszem, chilli i cytryną – Zestaw garnków 10 el. AMBIENTE

Na zdjęciu: Zestaw garnków 10 el. AMBIENTE
 

Gotową masę przelej do naczynia żaroodpornego z rybą.

Danie zapiekaj przez 40 minut. Gdy będzie gotowe, wyjmij je z piekarnika i przełóż na talerze.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2023

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności