Złociste bataty z piekarnika

Złociste bataty z piekarnika

Składniki:

  • 3 duże bataty
  • Trzy łyżki oleju słonecznikowego
  • Dwie łyżeczki rozmarynu
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Bataty myjemy pod bieżącą wodą.

Kroimy je w grubsze plastry.

Następnie wrzucamy do miski, dodajemy trzy łyżki oleju słonecznikowego, dwie łyżeczki rozmarynu oraz sól i pieprz do smaku. Całość mieszamy.

Wykładamy blachę w piekarniku papierem do pieczenia.

Nagrzewamy piekarnik do 220 stopni.

Układamy plasterki batatów jeden obok drugiego tak, aby się nie stykały ze sobą.

Pieczemy bataty przez 25 minut.

Wskazówka:

Do krojenia batatów polecamy nóż kuchenny 8” Modern.

Zestaw noży kuchennych Modern


powrót

Nagrody i wyróżnienia

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności