Batoniki Muesli

Batoniki Muesli

Składniki:

  • 100 g masła
  • 4 łyżki miodu
  • 125 g płatków owsianych
  • 125 g muesli
  • 50 g suszonych moreli
  • 50 g rodzynek
  • 1 jajko

Przygotowanie:

Nagrzewamy piekarnik do 180 C.

Na blachach rozkładamy papier do pieczenia.

Kroimy drobno suszone morele.

Ubijamy jajko.

Roztapiamy masło w rondelku, dodajemy miód, płatki owsiane, muesli, morele, rodzynki i ubite jajko. Całość dokładnie mieszamy.

Nakładamy łyżkę masy i formujemy z niej batoniki.

Batoniki kładziemy na przygotowanych wcześniej blachach i wkładamy do nagrzanego piekarnika.

Pieczemy przez 15 minut, następnie wyciągamy batoniki z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia.

Wskazówka:

Do przygotowania batoników Muesli polecamy rondelek Prestige Plus.

Zestaw garnków Prestige Plus


powrót

Nagrody i wyróżnienia

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności