Składniki:
- 100 g masła
- 4 łyżki miodu
- 125 g płatków owsianych
- 125 g muesli
- 50 g suszonych moreli
- 50 g rodzynek
- 1 jajko
Na zdjęciu: Ambiente zestaw pojemników ze stalową pokrywką 5 el.
Przygotowanie:
Aby zrobić batoniki Muesli, rozpocznij od nagrzania piekarnika do 180 stopni.
Przygotuj blachę do pieczenia i wyłóż ją papierem.
Pokrój drobno suszone morele i ubij jajko.
Na zdjęciu: Zestaw noży w bloku MODERN
W rondelku rozpuść masło, dodaj do niego miód, płatki owsiane, Muesli, rodzynki, pokrojone morele oraz ubite jajko. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
Na zdjęciu: Rondel z rączką SIMPLE 16cm – 1.5L
Gotową masę nakładaj na blachę (najlepiej zrobić to za pomocą łyżki stołowej, formując masę w kształt batonów), zachowując odstępy między batonikami.
Na zdjęciu: Zestaw sztućców 24 szt. połysk MANGO
Blachę włóż do piekarnika na ok. 15 minut. Po tym czasie wyjmij ją i odstaw do wystudzenia.