Wegańskie kakao to propozycja nie tylko dla wegan, ale również dla osób, które np. nie tolerują laktozy. Sprawdź krok po kroku jak je przygotować i cieszyć się rozgrzewającym napojem w chłodne dni. Podasz go w eleganckiej porcelanie!
Co jest potrzebne na wegańskie kakao?
- 1 szklanka mleka owsianego (250 ml)
- 1,5 łyżki kakao
- 2 łyżki syropu daktylowego
- ¼ łyżeczki cynamonu
Jak przygotować wegańskie kakao?
Do najmniejszego garnka SMART STEEL z odczepianą rączką wlej szklankę mleka owsianego oraz syrop daktylowy. Dodaj do nich kakao i cynamon. Wymieszaj wszystkie składniki za pomocą trzepaczki Natur.
Podgrzej zawartość naczynia na wolnym ogniu tak, aby nie dopuścić do zagotowania. Gdy wegańskie kakao będzie już ciepłe, przelej go do ulubionego kubka (np. z DESIGNER COLLECTION) i delektuj się jego smakiem. A jeśli chcesz zabrać wegańskie kakao na wynos polecamy kubek termiczny ASSIST o pojemności 0,5 litra. Smacznego!
Dlaczego kakao warto podawać w porcelanie?
Elegancka porcelana na stole to nie tylko przejaw klasy i dobrego smaku. Jest również po prostu bardzo użyteczna i wygodna w utrzymywaniu. Jest dobrym izolatorem, dzięki czemu podawane w niej kakao na dłużej pozostanie ciepłe, a ponadto łatwo da się utrzymać ją w czystości.
Czym różni się kakao od gorącej czekolady?
Kakao zwykle posiada obniżoną zawartość tłuszczu, który pozwala na stworzenie tabliczek czekolady. Z tego powodu jest mniej tłuste i zarazem kaloryczne, jednocześnie zachowując czekoladowy aromat.
Jakiego kakao użyć do stworzenia napoju?
Staraj się używać wyłącznie naturalnego, niesłodzonego kakao, bez dodatkowych substancji w składzie. Jeśli możesz, wybierz takie o ekologicznym pochodzeniu. W ten sposób nie tylko wybierasz jakościowe produkty, ale również dbasz o planetę!