Składniki:
- 150 g gorzkiej czekolady
- 100 g masła
- 2 łyżki kakao
- 2 jajka
- 90 g mąki
- 150 g cukru
- Szczypta soli
- 150 g malin
Jak zrobić brownie z malinami?
Masło razem z czekoladą rozpuść w kąpieli wodnej.
Do miski wbij jajka, dodaj cukier i ubij składniki. Następnie przelej do nich masło z czekoladą i wymieszaj tak, aby powstała jednolita masa.
W drugim naczyniu wymieszaj ze sobą mąkę, kakao i szczyptę soli, a następnie przesyp składniki do miski z jajkami i czekoladą. Ponownie wymieszaj całość.
Gotową masę przelej do kwadratowej formy silikonowej SMART. Na wierzchu ułóż maliny.
Na zdjęciu: Silikonowa forma do pieczenia kwadratowa 20cm SMART BLACK
Ciasto włóż do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na około 30 minut.
Gotowe brownie z malinami możesz podawać np. z lodami waniliowymi.
Smacznego!