0

Brownie z malinami

Składniki:

  • 150 g gorzkiej czekolady
  • 100 g masła
  • 2 łyżki kakao
  • 2 jajka
  • 90 g mąki
  • 150 g cukru
  • Szczypta soli
  • 150 g malin

Jak zrobić brownie z malinami?

Masło razem z czekoladą rozpuść w kąpieli wodnej.

Do miski wbij jajka, dodaj cukier i ubij składniki. Następnie przelej do nich masło z czekoladą i wymieszaj tak, aby powstała jednolita masa.

W drugim naczyniu wymieszaj ze sobą mąkę, kakao i szczyptę soli, a następnie przesyp składniki do miski z jajkami i czekoladą. Ponownie wymieszaj całość.

Gotową masę przelej do kwadratowej formy silikonowej SMART. Na wierzchu ułóż maliny.

Brownie z malinami – Silikonowa forma do pieczenia kwadratowa 20cm SMART BLACK

Na zdjęciu: Silikonowa forma do pieczenia kwadratowa 20cm SMART BLACK

Ciasto włóż do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na około 30 minut.

Gotowe brownie z malinami możesz podawać np. z lodami waniliowymi.

Smacznego!

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2022

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności