0

Cannelloni w sosie warzywnym

Składniki:

  • 3 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 żółta papryka
  • 1 mała cukinia
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 700 g pomidorów
  • 3 łyżki suszonego oregano
  • 100 g mozzarelli
  • 300 g wołowiny
  • 300 g wieprzowiny
  • 2 jajka
  • 300 g makaronu cannelloni
  • Sól i pieprz
  • Masło

Jak przygotować cannelloni w sosie warzywnym?

Nagrzej piekarnik do 200 stopni.

Obierz cebulę i pokrój ją w drobną kostkę, a obrany czosnek na małe plasterki.

Na patelni (np. Granitex 28 cm z powłoką ceramiczną) rozgrzej olej rzepakowy i usmaż na nim połowę przygotowanej cebuli oraz czosnku.

Cannelloni w sosie warzywnym – Patelnia GRANITEX 28 cm z powłoką ceramiczną

Na zdjęciu: Patelnia GRANITEX 28 cm z powłoką ceramiczną
 

Umyj pomidory, obierz ze skórki, a następnie pokrój w kostkę i umieść na patelni.

Doprowadź składniki do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.

Paprykę oraz cukinię dokładnie umyj i również pokrój w kostkę lub na plasterki. Dodaj je na patelnię, dopraw solą, pieprzem i gotuj tak długo, aż zmiękną.

Wieprzowinę oraz wołowinę wymieszaj razem z pozostałą częścią cebuli i czosnku. Dodaj do nich oregano, jajka, sól i pieprz.

Makaron cannelloni wypełnij mięsem, ułóż w naczyniu żaroodpornym lub brytfannie Granitexposmarowanej masłem i polej sosem warzywnym. Górną warstwę cannelloni przykryj plastrami mozzarelli wstaw do piekarnika.

Cannelloni w sosie warzywnym – Brytfanna indukcyjna do pieczenia GRANITEX

Na zdjęciu: Brytfanna indukcyjna do pieczenia GRANITEX
 

Cannelloni w sosie warzywnym zapiekaj przez ok. 40 minut.

Smacznego!

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2021

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności