Składniki:
- 400 g ziemniaków
- 300 g kiełbasy
- 1 papryka czerwona
- 200 g białej kapusty
- 200 g marchewki
- Olej
- Woda
- Sól
- Pieprz
- Papryka słodka
Na zdjęciu: Garnek NATUR 24 cm
Jak przygotować chłopski garnek?
Umyj ziemniaki, obierz je i pokrój w kostkę. Kiełbasę pokrój w plastry lub półksiężyce.
Kapustę poszatkuj i dodaj do pozostałych składników.
Na zdjęciu: Zestaw noży w bloku NATUR
Umyj i obierz paprykę oraz marchewkę, a następnie pokrój je w drobną kostkę.
Przygotuj większy garnek i rozgrzej w nim odrobinę oleju. Gdy osiągnie już odpowiednią temperaturę, umieść w środku wszystkie składniki i smaż je przez kilka minut.
Na zdjęciu: Garnek NATUR 28 cm
Dodaj 2 szklanki wody lub bulionu i przyprawy – sól, pieprz oraz czerwoną paprykę, a następnie duś przez ok. 20 minut, regularnie mieszając.
Na zdjęciu: Łyżka drewniana NATUR
Chłopski garnek to danie jednogarnkowe i możesz je przygotować np. na dwa dni. Najlepiej smakuje podawane na ciepło.